Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.15. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.15. szombat

agrarszektor.hu
A látási viszonyok hamar javulnak, és a rétegfelhőzet is fokozatosan szakadozik - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.10.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.10.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.10.15.) napon.

2022.10.15. szombat: A látási viszonyok hamar javulnak, és a rétegfelhőzet is fokozatosan szakadozik. Nyugat felől a felhőzet napközben kelet felé helyeződik, így a Dunántúlon egész nap felhős idő várható, míg keletebbre eleinte szűrt napsütésre lehet számítani, majd késő délutánra ott is megvastagszik a felhőzet. Estétől nyugat felől elkezd szakadozgatni a felhőtakaró. Nagyobb eséllyel az északnyugati, északi tájakon fordulhat elő kisebb eső. A déli, délkeleti szelet nagy területen élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 15 és 20 fok között változik, délkelet, kelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.
Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatásra számíthatunk. A frontérzékenyek körében többeknél fordulhat elő fejfájás, fáradtságérzet, nehézkessé válhat a koncentrálás.

A következő napon várható időjárás

2022.10.16 vasárnap: A pára, köd feloszlását követően gyengén fátyolfelhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél napközben helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Friss híreink:

Megőrülnek a magyarok ezért az élelmiszerért: úgy veszik, mint a cukrot

Más termékekhez hasonlóan a lekvár értékesítése sem könnyű folyamat, a gyümölcstermesztés kihívásain túl nőtt az alapanyagok, kellékek beszerzésének költsége is. Ezzel szemben az Agrárszektor által megkérdezett kistermelők szerint van kereslet a lekvárokra, a cukormentes és a különlegesebb gyümölcsízek iránt is érdeklődnek a fogyasztók.

Itt vannak a friss számok: úgy veszik ezt a traktort a magyar gazdák, mint a cukrot

2022 szeptemberében a magyar gazdák 18,9 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 kilencedik hónapjához képest pedig 63,5 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 86-ot adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 54 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Fendt volt az év kilencedik hónapjában.

Mennyi agrártámogatást kaphat jövőre? – Megtudhatja az Agrárszektor Konferencián

Életbe lép 2023-ban az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP), ezért új szabályozási előírásokra kell felkészülniük a hazai gazdálkodóknak. A változásokra fontos odafigyelni, mert az ágazati szereplők a jövő évtől komoly pénzektől eshetnek el, ha nem ismerik meg az új támogatási követelményeket. A Portfolio Csoport november 30.-december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, hogy a gazdálkodók az egyes pilléres közvetlen kifizetéseknél és a kettes pilléres vidékfejlesztési kasszánál milyen támogatásokhoz juthatnak 2023-tól, és azokat ténylegesen hogyan szerezhetik meg.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?