Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.31. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.31. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok csak lassan javulnak - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.10.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.10.31.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.10.31.) napon.

2022.10.31. hétfő: Az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet felszakadozása és ezáltal több-kevesebb napsütés csak kevés helyen valószínű - nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott ennél pár fokkal melegebb lesz. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható, de az ország nagy részén továbbra is kitart a szürke, borongós idő.

A következő napon várható időjárás

2022.11.01 kedd: Általában borult, párás idő várható, néhol azért napsütésre is számítani lehet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön. Helyenként szitálás előfordulhat. Napközben javulnak a látási viszonyok. A délkeleti, majd délnyugati szél a Dunántúl északi részén megélénkül. Kora délutánra 12, 16 fokig emelkedik a hőmérséklet, ahol kisüt a nap, ott enyhébb idő várható.

Friss híreink:

Őrült roham indult: rengeteg magyar vásárol most ezekben az üzletekben

Az év ezen időszaka az emlékekről és a megemlékezésről szól, milliónyi magyar ember jár ki szerettei sírjához. Ilyenkor mondhatni, hogy a virágbiznisz is felpörög, hiszen a temetőket ellepik a szebbnél szebb növények. Az elmúlt években azonban feje tetejére állt sok minden, kérdés, hogy ez mennyiben változtatta meg a szokásainkat, valamint, hogy a hatalmas áremelkedések mennyire érintették a „slágernövényeket”. Mindez kiderül az alábbi cikkünkből.

Végzetes hibák a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd el, csak kárt okoznak

Mára már rengeteg inváziós faj jelent meg és terjedt el Magyarországon is, a legtöbben azonban nem is sejtik, hogy többen akár a kertekben is megtelepedhetnek és gyorsan elnyomhatnak szinte minden más növényt. Az inváziós komoly veszélyt jelenthetnek a növényvilágra, könnyen kiszoríthatnak ugyanis egyes őshonos fajokat is. Összegyűjtöttünk néhány olyan növényfajt, amelyet nemcsak elültetni nem ajánlott, de ha váratlanul felbukkan a kertben, vagy az udvaron, érdemes azonnal kipusztítani és sürgősen eltávolítani!

Tényleg a vesztébe rohan a világ? Sokkal nagyobb lehet a baj, mint eddig gondoltuk

Napokkal ezelőtt a világ népessége elérte a 8 milliárd főt, amit mondani sem kell, hogy nem jelent jót a Földre nézve. Ugyanis ez egyben azt jelenti, hogy a gazdákon, így a mezőgazdaságon is egyre nagyobb és nagyobb lesz a termelési kényszer, és nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, ezt az ipari mértékű termelést hosszú távon nem lehet fenntartani. Így hát minden szakértelemre és a modern technológia „varázsára” szükség lesz ahhoz, hogy valamelyest megfelelő mértékben, fenntartható módon lehessen kielégíteni a lakosság igényeit. Egy azonban biztos: szemléletváltásra, megfontoltabb, tudatosabb vásárlókra és generációváltásra van szükség.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?