Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.08. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.08. csütörtök

agrarszektor.hu
A látási viszonyok fokozatosan javulnak - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.12.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.12.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.12.08.) napon.

2022.12.08. csütörtök: A látási viszonyok fokozatosan javulnak. Általában erősen felhős idő valószínű és csak rövid időszakokra vékonyodhat el a felhőzet, főként északkeleten. Több helyen várható időszakos eső, de az északnyugati, északi megyékben havas eső, havazás is lehet, a ködös tájakon akár szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. A délkeleti, keleti szél általában gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható. Késő estére -3 és 3 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2022.12.09 péntek: Jobbára borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. A délkeleti, déli, estétől az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Kora délután 2, 11 fok valószínű, északkeleten várható a hidegebb, délen az enyhébb idő.

Friss híreink:

Ez rengeteg magyar gazdát érint: fontos változások jönnek 2023-tól a földeken

Hatalmas kihívásoknak lehetünk tanúi a növényvédelemben, ahol egyre erőteljesebben feszülnek egymásnak a hatékonysági és a fenntarthatósági szempontok. Az Európai Unió a növényvédőszer-használat csökkentését irányozza elő, az orosz-ukrán háború miatti új gazdasági és élelmiszerpiaci helyzet viszont a mezőgazdasági termelés növelését kényszeríti ki, amelyhez továbbra is szükség lesz az észszerűen és szabályosan felhasznált növényvédő szerekre. Nincsenek hát könnyű helyzetben az ágazat szereplői, a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián, Siófokon megrendezett kerekasztal-beszélgetésben azzal azonban egyetértettek a szakértők, hogy megfelelő növényvédelem nélkül nincsen megfelelő mezőgazdasági termelés sem. Továbbá azzal is, hogy a fenntarthatóság ebben a szektorban is megkerülhetetlen lett.

Nincs megállás: januárban jön az újabb áremelés a magyar élelmiszerláncokban

Kétségtelen, hogy rendkívüli időszakot élnek át ma a magyar élelmiszeripari vállalkozások, mert meghatározó költségelemeik drasztikusan drágulnak, miközben kiszámíthatatlanná vált, hogy az elkerülhetetlen élelmiszerár-emelések hatására mennyire fogják vissza vásárlásaikat a fogyasztók. De vajon milyen túlélési esélyek kínálkoznak az iparágak vállalkozásai számára, milyen támogatási lehetőségekre számíthatnak, és miként változnak a velük szemben támasztott kereskedelmi elvárások? A Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián megrendezett kerekasztal-beszélgetésen elhangzottak alapján borítékolható, hogy nehéz év lesz mindenki számára, a komoly élelmiszer-drágulás pedig csak most jön.

Kész, vége? Tényleg lehúzhatják a rolót ezek a gazdák Magyarországon?

Viszontagságos időszakot tudhatnak maguk mögött a magyar állattartók, hiszen nemcsak a takarmány- és energiaköltségek drasztikus emelkedése sújtotta őket, de a rendkívüli, aszályos nyár és az országban jelen levő állatbetegségek is jelentős nehézségeket okoztak az ágazat szereplőinek. A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a meghívott szakértők arról beszélgettek, hogy mit tehetnek a magyar állattartók ebben a helyzetben, fenntartható-e a hazai, illetve az uniós állattenyésztés, illetve milyen beruházásokat érdemes/kell végrehajtani az életképesség megőrzéséhez.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?