Felemás érzések: körtéből van bőven, de az alma ott rohad a fákon a belgáknál

Felemás érzések: körtéből van bőven, de az alma ott rohad a fákon a belgáknál

agrarszektor.hu
A 2022-es belga körtetermés volumene 346 ezer tonna lett, ami megfelel az ötéves átlagnak. Az idei körteszezon normálisnak mondható, ellentétben az almával, ahol az alacsony árak miatt a fákon hagyják a gyümölcsöt a gazdák.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Luc Vanoirbeek a belga kertészeti szövetkezetek egyesületének (VBT) elnöke szerint az idei egy teljesen normálisnak mondható körteszezon - ellentétben az almával, ahol a gyümölcsöt az alacsony árak miatt a fákon hagyják a gazdák, illetve pár helyen már elkezdték felszámolni az ültetvényeket. Az idei termés 346 ezer tonna lett, ami 0,2%-kal magasabb az ötéves átlagnál - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?