Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.19. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.19. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország nyugati felében alapvetően rétegfelhős, borult idő ígérkezik, inkább a keleti és középső tájakon lehet több napsütés - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.12.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.12.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.12.19.) napon.

2022.12.19. hétfő: Az ország nyugati felében alapvetően rétegfelhős, borult idő ígérkezik, inkább a keleti és középső tájakon lehet több napsütés. Számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati megyékben a délire, délkeletire forduló szél helyenként megerősödik, a Fertő térségében és Sopron környékén viharos lökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.
Késő estére -6 és -1 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2022.12.20 kedd: A nyugati országrészben erősen, másutt változóan felhős idő valószínű. Számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. Délutánra -1 és +5 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Kapkodnak ezért az élelmiszerért a magyarok: ezt veszik most rengetegen itthon

Most már tényleg csak napok választanak el minket karácsonyig, ami egyúttal azt is jelenti, hogy megrohamozzák a vásárlók a halpultokat. Az ikonikus halászlé nélkül nehéz lenne elképzelni az ünnepeket, annak ellenére, hogy egyébként az év többi időszakában nem igazán kapkodunk a halakért. Az idei év próbára tett mindenkit, termelőt, kereskedőt és vásárlót egyaránt, ez alól persze a halágazat sem kivétel. A nagy élelmiszer-drágulások és energiaválság közepette pedig sokakat érintő kérdés lehet, hogy vajon mennyivel kell többet fizetni az ünnepi halért? Az alábbi cikkünkből erre választ kaptunk, és arra is, hogy milyen szörnyű pusztítást végzett az aszály a tógazdaságokban.

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: őrület, mennyit adnak el belőle

2022 novemberében a magyar gazdák 29,2 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 tizenegyedik hónapjához képest pedig 33,7 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka novemberben a John Deere volt, amelyből pontosan 92-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 44 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a Claas volt az év tizenegyedik hónapjában.

Őrület, ami a magyar piacokon zajlik: ennyiért árulják a mákot itthon

A mák a magyarok egyik kedvenc süteménytölteléke, a karácsonyi ünnepek elképzelhetetlenek a mákos bejgli, mákos guba vagy a bobajka nélkül, de a réteseknek is kedvelt tölteléke, hogy a többi mákos ételről már ne is beszéljünk. Mostanra azonban ezek a különben egyszerűbb ételek már lassan a luxus kategóriába kerültek, mivel - több más élelmiszerhez hasonlóan - az étkezési mák is jelentősen megdrágult, a karácsonyi időszakban a mákos édességek kedvelői arra számíthatnak, hogy a kedvenceikhez szükséges alapanyag akár 30-50%-kal drágábban kapható, mint egy évvel korábban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?