Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.26. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.26. hétfő

agrarszektor.hu
Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön tartósan borult, párás maradhat az idő, míg másutt akár több órára is kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.12.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.12.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.12.26.) napon.

2022.12.26. hétfő: Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön tartósan borult, párás maradhat az idő, míg másutt akár több órára is kisüt a nap. Estétől észak felől újra vastagszik a felhőzet. A szitálás mellett keleten helyenként gyenge eső is előfordulhat. A délies szelet akár több helyen kísérhetik élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 10 és 16, a tartósan borult, párás tájakon 4 és 8 fok között várható. Késő estére 3 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatással számolhatunk, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2022.12.27 kedd: Egy hidegfronti felhőzet dél, délkelet felé vonul, mögötte egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de főleg a délnyugati megyékben maradhatnak felhős területek. Délelőttre a csapadék zöme megszűnik, délutántól már csak egy-egy zápor valószínű. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Friss híreink:

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre többen ültetnek így növényeket itthon

2022-ben is rengeteg nagy interjút készített az Agrárszektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója, Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatóságának elnöke, Dr. Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, vagy Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

Ezek a legfontosabb téli teendők a kertben: itt a 8 pontos feladatlista

Már csak pár nap választ el minket 2023-tól, ami egyúttal a nyugalmat, pihenést és az ünnepi időszakot jelenti. Ugyanakkor fontos, hogy két pihenés között látogassunk el a kertünkbe is, hiszen hiába van karácsony, újév, hideg és mi egy más, némi feladatunk azért még akad. Emellett összegezhetjük az éves munkánkat, (ha van) a termésmennyiséget és persze át lehet és át is kell gondolni, hogy mit, hogyan csináljunk a következő évben.  Most egy csokorba szedtük, hogy miket érdemes még a rossz idők előtt elvégezni a kertben, hogy aztán ténylegesen hátradőlhessünk, és a pihenésen, ünneplésen kívül ne legyen semmi más dolgunk - egészen tavaszig.

Eldurvult a helyzet a magyar állattartóknál: sokan végleg feladták a harcot

Talán nem túlzás azt mondani, hogy 2022 az egyik, ha nem a legnehezebb éve volt a magyar mezőgazdaságnak, azon belül az állattenyésztőknek is. Az idei év rengeteg meglepetést, csavart, bajt és veszteséget okozott a termelőknek, és bizony az se volt ritka, ha valaki végleg felhagyott tevékenységével. Történelmi aszály, árrobbanás, háború, válság, betegségek, hiány - ezek mind-mind sújtották a gazdákat, és nagyon úgy tűnik, hogy 2023 se lesz sétagalopp. Az alábbi összefoglalónkból pontosabb képet kaphatunk arról, hogy hogyan nehezült meg hónapról hónapra az élete az ágazat szereplőinek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01