Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.27. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.27. kedd

agrarszektor.hu
Északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik, csökken a felhőzet, de a déli megyékben felhős marad az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.12.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.12.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.12.27.) napon.

2022.12.27. kedd: Északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik, csökken a felhőzet, de a déli megyékben felhős marad az ég. Másutt napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző, északkeleten futó záporok előfordulhatnak. Késő délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű.
Késő estére többnyire -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.
A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.
A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.
A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.
Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2022.12.28 szerda: Hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Csapadék nem valószínű. A déli szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül. A csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Friss híreink:

Rengeteg ültevény eltűnhet az országból: búcsúzhatunk sok magyar gyümölcstől?

Bár a 2022-es év kifejezetten biztatóan indult a magyar kertészeti ágazat számára, hamar egymást érő kihívások sorozatává vált. Bár idén a tavaszi fagyok megkímélték a gyümölcsösöket, a forró, száraz és csapadékmentes nyár jelentős problémákat okozott a zöldség- és gyümölcstermesztőknek. Az idei év minden korábbinál jobban rávilágított, hogy a klímaváltozás hatásait öntözés és modern termesztési technológiák nélkül nem lehet kivédeni. Az ágazatot az időjárási szélsőségek mellett a munkaerőhiány, valamint a bérek és költségek elszállása jellemezte, különös tekintettel az energiaárak elszállására, amely jelentős nehézséget okozott az ágazat szereplőinek.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre többen ültetnek így növényeket itthon

2022-ben is rengeteg nagy interjút készített az Agrárszektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója, Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatóságának elnöke, Dr. Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, vagy Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

Ezek a legfontosabb téli teendők a kertben: itt a 8 pontos feladatlista

Már csak pár nap választ el minket 2023-tól, ami egyúttal a nyugalmat, pihenést és az ünnepi időszakot jelenti. Ugyanakkor fontos, hogy két pihenés között látogassunk el a kertünkbe is, hiszen hiába van karácsony, újév, hideg és mi egy más, némi feladatunk azért még akad. Emellett összegezhetjük az éves munkánkat, (ha van) a termésmennyiséget és persze át lehet és át is kell gondolni, hogy mit, hogyan csináljunk a következő évben.  Most egy csokorba szedtük, hogy miket érdemes még a rossz idők előtt elvégezni a kertben, hogy aztán ténylegesen hátradőlhessünk, és a pihenésen, ünneplésen kívül ne legyen semmi más dolgunk - egészen tavaszig.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13