Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.10. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.10. kedd

agrarszektor.hu
Borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.01.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.01.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.01.10.) napon.

2023.01.10. kedd: Borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Délig sokfelé várható eső, majd a csapadék súlypontja a keleti országrésze helyeződik át, a hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Az északi, északnyugati szél délután a Tiszántúlon megerősödik, a Zemplén térségében és a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között valószínű. Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.01.11 szerda: A nap első felében a Dunától keletre általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon gyengén felhős idő várható, majd ott is növekszik, vastagszik a felhőzet nyugat felől. Főként az Alföldön fordulhat elő helyenként eső, zápor, estétől pedig északnyugat felől eredhet el egyre több helyen az eső. Hajnalra a szélvédett részeken ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, majd a délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Durván olcsók ezek a zöldségek a magyar boltokban: van bőven, de alig esszük őket

Habár az időjárás nem érzékelteti velünk, de javában tapossuk a telet, így ilyenkor különösen oda kell figyelnünk az egészséges, vitaminban gazdag táplálkozásra. Egyben jó hír, hogy az év ezen időszakában kedvünkre válogathatunk a különböző gyökérzöldségek közül, amik amellett plusz érv az, hogy számos jótékony hatással bírnak, olcsók és sokrétűen felhasználhatók. A piacokon, botokban járva válogathatunk ezek között a zöldségek között, ráadásul elérhető áron, ami a manapság ritkának számít. Mindez ellenére nem fogyasztunk belőlük eleget, pedig van bőven belőlük Magyarországon.

Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: itthon és külföldön is sokan keresik

Több mint 1200 állat található jelenleg Holló Mátyás juhtenyésztő gazdaságában, amely a Bács-Kiskun megyei Uszód településen található. A vállalkozás szántóterülettel is rendelkezik, ahol az állomány számára szükséges abraktakarmányokat, valamint lucernaszénát termelnek. A gazdaságban három juhfajta tenyésztése történik, az egyik a magyar merinó, amely veszélyeztetettnek van nyilvánítva, így a szakember célja többek között ennek a fajtának a fenntartása is. 

Riasztó jóslat érkezett a szakemberektől: kiderült, mi vár a magyarokra 2023-ban

Óriási a bizonytalanság a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplői között, senki nem tudja még, mit hozhat, és mit fog ténylegesen is hozni a 2023-as év. Az előző év nehézségei, a történelmi aszály és következményei, az infláció, az energiaárak és szinte az összes előállítási költség növekedése rendkívül nehéz helyzetbe hozták az ágazat szereplőit, sokan szó szerint a túlélésükért küzdenek. Az Agrárszektor álal megkérdezett szakértők szerint az idei évben nem várhatóak nagy fejlesztések és beruházások, pedig az egyes ágazatok jövedelmezőségének javítása érdekében igen nagy szükség lenne rájuk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?