Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.21. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.01.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.01.21.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.01.21.) napon.

2023.01.21. szombat: Túlnyomóan borult lesz az ég. Délelőtt dél felől ismét nő a csapadékhajlam, a Tiszántúlon a havas esőnek, esőnek, máshol a havazásnak van nagyobb esélye, majd az esőbe váltás határa a nap során egyre nyugatabbra tolódhat. Az északi, északkeleti szél élénk, a nyugati megyékben erős, olykor viharos lesz.

A csúcshőmérséklet 1 és 5 fok között várható.
Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található mediterrán légörvény miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.01.22 vasárnap: Az ország nyugati felében zártabb lesz a felhőtakaró, és arrafelé nagyobb a csapadék valószínűsége, míg keletebbre vékonyabb, szakadozottabb felhőzetre számíthatunk kisebb csapadékeséllyel. Eső kezdetben még csak a keleti megyékben eshet, majd a havazást, havas esőt a Nyugat-Dunántúl kivételével máshol is felváltja az eső. Az északi szél főként a Dunántúlon megélénkül. Kora délután többnyire 0, +8 fok várható, keleten lesz enyhébb az idő.

Friss híreink:

Ezek a legfontosabb tavaszi teendők a kertben: itt a 7 pontos feladatlista

Hogyan indíthatnánk jobban az évet, mint a felkészüléssel a kedvenc tevékenységünkre - a kertészkedésre. Már megtisztítottuk a metszőollót és bekészítettük a vetőmagokat, most már csak a felmelegedésre kell várnunk. Mutatjuk milyen kertészeti munkák várnak a kiskertünkben!

Egyre több ilyen élelmiszert árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja

Bár a kormány 2022 decemberének végén még idén április 30-ig hosszabbította meg az egyes alapvető élelmiszerekre kivetett hatósági ár időtartamát, az utóbbi hetekben egyre többen vannak, akik szerint nem kellene megvárni az újabb határidő lejártát, hanem ki kellene vezetni az ársapkát. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) és a GKI Gazdaságkutató Zrt. mellett már a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is jelezte, hogy az élelmiszerárstop mielőbbi kivezetésének milyen pozitív hatásai lennének a magyar termelők, élelmiszer-előállítók, és nem utolsósorban a fogyasztók számára. Ezzel a lépéssel ugyanis erősödhetnének a magyar termékek pozíciói, és ismét csökkenésnek indulhatna a kiskereskedelmi áruházláncokban az import élelmiszerek aránya. De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Az Agrárszektor erről kérdezte Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét.

Bármikor lecsaphat a fagy Magyarországra: így élhetik túl a növényeid a mínuszokat

Ha a kezünkbe veszünk egy naptárt és megnézzük az aktuális dátumot, láthatjuk, hogy nyakig benne vagyunk a télben, az időjárás viszont ezt kicsit sem érezteti velünk. A kertünkre és a növényeinkre rápillantva szinte tavasz van, rügyeznek, virágoznak a fák, nyílnak a virágok. Tehát kicsit sincs januári hangulatunk. Ugyanakkor biztosak lehetünk abban is, hogy előbb-utóbb megérkezik a hideg időjárás is hazánkba, amivel együtt fognak jönni a téli fagyok, ezért érdemes már most készülni rá, hogy hogyan védjük meg tőle a növényeinket. Alábbi cikkünkbe egy csokorba gyűjtöttük, hogy mit tehetünk azért, hogy fel tudjuk venni a harcot a hideg ellen.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?