Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.09. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.09. csütörtök

agrarszektor.hu
Felhőtlen, csapadékmentes idő várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.02.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.02.09.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.02.09.) napon.

2023.02.09. csütörtök: Felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 fok körül alakul.
Késő estére -7, -2 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál esetlegesen melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.02.10 péntek: Általában sok napsütés várható, emellett főleg a Dunától keletre felhősávok vonulhatnak át északról dél felé. Csapadék nem lesz. A délnyugati, majd északnyugati szél helyenként megélénkül. Kora délutánra 2 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Ez sokat hozhat a konyhára a magyar gazdáknak: nagyot kaszálhat, aki meglépi

A magyar agrárium legtöbb problémáját már nem csak a szakmabeliek ismerhetik. Az energiaválság, a klímaváltozás és az infláció mindenki életét megnehezíti, így persze a gazdálkodókét is. Ugyanakkor arról már kevesebb szó esik, hogy mit lehet kezdeni ezekkel az egyre csak növekvő kihívásokkal? Az kétségtelen, hogy senki sincsen könnyű helyzetben, viszont nyitottsággal, szakmaisággal és elhivatottsággal még ezekre is adhatnak választ a termelők és partnereik. Hogy hogyan, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Egyre több ilyen élelmiszert árulnak a boltokban: tényleg ezt etetik a magyarokkal?

A hazai médiában mostanában az egyik legfelkapottabb téma a rovarok és az élelmiszerek voltak. Csakhogy nem külön-külön, hanem egyben kerültek a fókuszba, ugyanis egyre inkább úgy tűnik, hogy Európában is utat törtek maguknak, hiába ellenzi az emberek nagy része. Számos pozitívumot fel lehet hozni a rovarfehérjék mellett, de nem lehet vitatkozni azzal a ténnyel sem, hogy az európai kultúrába nem feltétlenül illik bele, illetve, talán nem annyira rossz még a helyzet, hogy erre valóban rá legyünk kényszerülve. Persze, vannak olyanok is, akik ezt nem így gondolják. Jó vitaindító lehet tehát mindez, első körben azonban vegyük jobban szemügyre, hogy itthon, Magyarországon mi a helyzet e téren.

Ez most komoly? Megdöbbentő dolgot derítettünk ki az árstopos élelmiszerekről

Több, mint egy éve lépett hatályba az a hatósági ár, amelyet a kormány bizonyos alapvető élelmiszerekre szabott ki. Noha az intézkedés eredetileg csak 2022 május végéig élt volna, újra és újra meghosszabbították, legutoljára 2023. április 30-ig. Bár az elmúlt hónap során egyre több terméktanács, szakmai szervezet, szövetség és kamara szólalt fel az élelmiszerárstop mielőbbi kivezetése mellett, a kormány egyelőre tartja magát az eredeti tervéhez. Az árstop azonban nem oldotta meg azt a problémát, amiért eredetileg létrehozták, nevezetesen, nem állította meg az élelmiszerek árának emelkedését, de a készletek rendelkezésre állása sem volt mindig biztosított, hiszen az év során többször érkeztek hírek üresen álló polcokról a boltokban és készlethiányos időszakokról. De hogyan fogják megérni a magyarok az árstop kivezetését? Melyik élelmiszer alacsonyabb ára fog nekik a leginkább hiányozni? Az Agrárszektor erről kérdezte olvasóit.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A magyar munkahelyekre is szép lassan begyűrűzik a válság? Ezek a dolgozók kerülhetnek elsőként bajba

Érdekesen alakulnak ott a cégtörténetek, ahol HR-est nem is láttak 200-300 főig, csak bérszámfejtő cégekkel találkoztak a kollégák - mondta a Pénzcentrumnak Váradi Csilla, az eMAG humánerőforrás-igazgatója. A szakember januárban kezdett dolgozni új pozíciójában, és mint kifejtette, bár az Extreme Digitallal való összeolvadás jogilag már lezárult, de még számos utómunkálat van a kérdésben. A HR-igazgatóval a magyar munkaerőpiac helyzetéről is beszélgettünk: mint mondta, úgy látja, a multi- és a nagyvállalatok tudják a működési költségeiket olyan szinten racionalizálni, hogy ott meg tudják oldani akár a bővülést is. Viszont szerinte a kisebb cégeknél komoly bajok jöhetnek, még bezárások, elbocsátások is lehetnek, ha a piac tovább csökken.

Elképesztő, mi zajlik ebben a megyében: a melósoknak sem jó, amikor így megzuhan a gazdaság

Átlagnál is gyorsabban fogyó népesség, alacsonyabb bérek, a megyék között is az utolsó helyeken kullog a gazdasága. Szinte nincs is olyan mutató, amelyben ne a rangsor legalsó szegletében találnánk ezt a megyét. Az egykor kincses Baranya néven emlegetett megye gazdasága a KSH mutatói szerint sem hasít. Mégis mi történik a legdélibb fekvésű dunántúli megyénkkel?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?