Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.10. péntek

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült vagy kissé felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.02.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.02.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.02.10.) napon.

2023.02.10. péntek: Túlnyomóan derült vagy kissé felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nélkül. Az ország északi felében időnként megélénkül a nyugatias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Késő estére -8, 0 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni. A derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van.

A következő napon várható időjárás

2023.02.11 szombat: Változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, majd a késő délutáni, esti óráktól észak felől melegfront vastagabb felhőzete érkezhet és elszórtan előfordulhat eső, főleg a hegyekben, illetve északkeleten, keleten vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Kora délután 4, 9 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: durva, mennyit adnak el belőle itthon

2023 januárjában a magyar gazdák 1,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 első hónapjához képest azonban 43 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 58-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 31 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Claas volt az év első hónapjában.

Mit tehetünk az energiaválság ellen? - Megoldások az Agrárium 2023 Konferencián

Hogyan védhetik ki az agrárgazdasági vállalkozások az energiaválság kedvezőtlen hatásait? - ez lesz az egyik kiemelt témája a március 21-i Agrárium 2023 konferenciának, amelyet Kecskeméten rendez meg a Portfolio Csoport. A rendezvény részletesen foglalkozik azzal, milyen költségcsökkentő és alternatív megoldásokat alkalmazhatnak az agrárpiaci szereplők.

Ez sokat hozhat a konyhára a magyar gazdáknak: nagyot kaszálhat, aki meglépi

A magyar agrárium legtöbb problémáját már nem csak a szakmabeliek ismerhetik. Az energiaválság, a klímaváltozás és az infláció mindenki életét megnehezíti, így persze a gazdálkodókét is. Ugyanakkor arról már kevesebb szó esik, hogy mit lehet kezdeni ezekkel az egyre csak növekvő kihívásokkal? Az kétségtelen, hogy senki sincsen könnyű helyzetben, viszont nyitottsággal, szakmaisággal és elhivatottsággal még ezekre is adhatnak választ a termelők és partnereik. Hogy hogyan, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így játssza ki most a gyógyszerdrágulást rengeteg magyar: ez a trükk minden patikában működik

Évről évre egyre többen használják ki az egészségpénztári megtakarítások nyújtotta lehetőségeket Magyarországon, mellyel akár 20 százalékot is megspórolhatnak az egészségügyi, illetve több más kiadásaikból. A Pénzcentrum friss egészségpénztári körkpéből kiderül többek között, melyek a legnépszerűbb szolgáltatások a tagok körében az egyes pénztáraknál, inkább a fiatalok vagy idősebb korosztály spórol egészségügyi célokra, vagy hogy átlagosan mennyit tesznek félre a magyarok ilyen célra. 

Télen sem kell lemondanod a befőzés öröméről: így készíthetsz egészséges lekvárokat zöldségekből

Február az év legszürkébb hónapja: még heteket kell várnunk a tavasszal termő friss gyümölcsökre, zöldségekre, de már nem hatnak az újdonság érzetével a téli szezonális alapanyagok sem. Aggodalomra azonban semmi ok: a kreatív gasztrohobbi-rajongóknak ilyenkor sem kell elfelejteniük a kézműves ételkészítést, hiszen itt a kiváló alkalom, hogy kipróbáljuk a zöldséglekvárok befőzését, amelyek kiváló kísérői a szaftos húsoknak, de akár süteményekbe is beletehetjük őket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57