Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.18. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.18. szombat

agrarszektor.hu
Reggel még sok lesz felettünk a felhő, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre több helyen kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.02.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.02.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.02.18.) napon.

2023.02.18. szombat: Reggel még sok lesz felettünk a felhő, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre több helyen kisüt a nap. Az északkeleti harmadban azonban még délután is lehetnek erősen felhős körzetek, és kisebb eső, zápor is egyre inkább csak ott fordulhat elő. A nyugatias szél nagy területen megélénkül, megerősödik, de a magasabban fekvő helyeken, illetve néhol síkvidéken viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő este 5, 12 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A következő 24-36 óra során több időjárási front is érinti a Kárpát-medencét, így ez az időjárás a frontérzékenyek számára fokozottabb stresszt jelenthet.

A következő napon várható időjárás

2023.02.19 vasárnap: Jobbára erősen felhős idő valószínű, majd a nap második felétől felhőátvonulásokra számíthatunk. Délnyugaton néhol, máshol szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Friss híreink:

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt a litvánok nagy dobása

Metán-elektromos meghajtású traktort mutatott be a litván Agua Group. Az egyebek mellett 39 ezer hektár szántófölddel, 3400 tejelő tehénnel és gombafarmmal rendelkező mezőgazdasági vállalatcsoport közleménye szerint a jármű tesztelése még az idén el fog kezdődni.

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd el, csak kárt okoznak

Sokan nem is tudják, de nagyon sok inváziós, azaz káros hatású növényfaj van Magyarországon, ráadásul akadnak olyanok, amelyeket - valószínűleg erről nem tudván - még így is előszeretettel ültetnek az emberek dísznövényként. Ilyen például a selyemkóró is, ami az egyik legkellemetlenebb gyomnövény hazánkban, és elsősorban az ország középső és déli részén elterjedt és „népszerű”. Pedig egy rendkívül nehezen írtható, gyorsan terjedő, az állománya között élő növényeket megsemmisítő, mezőgazdasági, illetve természetvédelmi szempontból is rendkívül káros növényről van szó - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Indul-e idén újabb hatalmas állami földeladási program?

Újabb hatalmas állami földértékesítési akció indul az idén, amely 300 milliárd forinttal hivatott növelni a költségvetési bevételeket. A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium 2023 konferenciája bemutatja, kik és milyen feltételekkel vehetnek állami területeket, illetve milyen egyéb, földhaszonbérletet és földvásárlást érintő lényeges változások léptek életbe.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hátrányba került több tízezer magyar lakáskereső: hiába van pénzük, nem adnak ki nekik semmit

Több tízezer magyar óriási hátrányban indul a bérleti piacon, méghozzá azért, mert állatot tartanak: a legnagyobb hirdetési portálin csupán a pesti albérletek 15 százalékába enged a tulajdonos kisállatot. Sőt, a szakértők szerint az állattartóktól ráadásul magasabb kauciót is kérnek. A kutyások és a macskások mellett azoknak sem könnyebb a helyzete, akik valamilyen kisemlőst tartanak: az állatvédő szervezetek szerint sok esetben a tulajdonosok nincsenek is tisztában vele, hogy a nyulak, vagy a tengerimalacok nem sok vizet zavarnak a lakásban, így őket sem engedik be.

Disznóság, mennyibe kerül a közkedvelt magyar felvágott a boltokban: fillérekből elkészítheted otthon

A disznósajtot nem mindenki szereti, a legtöbben azok vannak ezzel így, akik ránéznek, és inkább meg sem ízlelik. De ha valaki egyszer megkóstol egy igazi, jól elkészített falusi változatot, nem fog csalódni. Arról nem is beszélve, hogy a kollagén, amiből igazán sok van benne, nagyon jót tesz az emberi szervezetnek. Most, amikor ilyen drága csemege az eredetileg olcsóságnak számító disznósajt is, érdemes otthon elkészíteni belőle egy nagy adagot. Nem olyan ördöngősség, amilyennek elsőre gondolnánk. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?