Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.19. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.19. vasárnap

agrarszektor.hu
Az összefüggő felhőzet délelőttől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.02.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.02.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.02.19.) napon.

2023.02.19. vasárnap: Az összefüggő felhőzet délelőttől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést. Összességében több helyen várható időszakos csapadék: reggel, délelőtt még eső, a gyorsan vonuló felhőkből már inkább záporok. Kis eséllyel zivatar is kialakulhat. A délutántól északnyugatira forduló szél az északi megyékben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, másutt élénk széllökésekre kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északnyugati határnál ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.
Kése este 3 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Több időjárási front érinti a Kárpát-medencét. Elsősorban a melegfrontra érzékenyek körében erősödhet a fejfájás, a migrén, valamint koncentrálási nehézségek jelentkezhetnek, fokozott stresszhatásra számíthatunk.

A következő napon várható időjárás

2023.02.20 hétfő: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főként a nap első felében helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati, majd nyugati, délnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol időnként viharos lökések is lehetnek. Kora délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Friss híreink:

Szinte bárhol megteremnek ezek a zöldségek: mégis vagyonokat fizetünk értük

Számos zöldség igazi vitaminbombának számít, ráadásul a legtöbbet közülük mi magunk is termeszthetjük otthon. Ha esetleg nem kertes házban lakunk, ne csüggedjünk, hiszen vannak zöldségek, melyeket edényekben, konténerekben is könnyedén termeszthetünk. Így hát nemcsak a növények ízét, frissességét élvezhetjük, hanem magát a termesztési folyamatot is. Ráadásul pénzt is spórolhatunk vele, ami a mostani helyzetben kiemelten fontos lehet. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, melyek azok a zöldséget, melyeket akár bent, a lakásunkban vagy az erkélyünkön is termeszthetünk.

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt a litvánok nagy dobása

Metán-elektromos meghajtású traktort mutatott be a litván Agua Group. Az egyebek mellett 39 ezer hektár szántófölddel, 3400 tejelő tehénnel és gombafarmmal rendelkező mezőgazdasági vállalatcsoport közleménye szerint a jármű tesztelése még az idén el fog kezdődni.

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd el, csak kárt okoznak

Sokan nem is tudják, de nagyon sok inváziós, azaz káros hatású növényfaj van Magyarországon, ráadásul akadnak olyanok, amelyeket - valószínűleg erről nem tudván - még így is előszeretettel ültetnek az emberek dísznövényként. Ilyen például a selyemkóró is, ami az egyik legkellemetlenebb gyomnövény hazánkban, és elsősorban az ország középső és déli részén elterjedt és „népszerű”. Pedig egy rendkívül nehezen írtható, gyorsan terjedő, az állománya között élő növényeket megsemmisítő, mezőgazdasági, illetve természetvédelmi szempontból is rendkívül káros növényről van szó - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szörnyű trend terjed Magyarországon: jól vigyázz, tömegeket használnak ki az önjelölt coach-ok

Metafizikai tréner, életgyógyász, manuálterapeuta, felemelkedési útmutató, life mentor, boldogságterapeuta, film-coach, egészségmentor, energetikai tréner, spirituálistudatosság-tréner és persze kamasz-coach. Napestig lehetne sorolni a különböző, most népszerű segítőszakmákat, de így, szorosan egymás mellé helyezve, érezzük, hogy valami nagyon nem stimmel velük: túl sok? Túl specifikus? Túl direkt? A modern kori elakadásiank vákumában olyan új szereplők jelentek meg, akik sok esetben inkább ártanak, mint használnak. Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus legújabb kötetében többek között arról is értekezik, mibe tévednek a motivációs trénerek, de szót ejt arról is, hogyan tudunk kitörni a képernyők csapdájából. A Pénzcentrumnak adott interjúban beszélt többek között, mi dühíti a legjobban a gyors gyógyulást ígérő megoldásokban. Mint elmondta, sokan segítők tucatjait fogyasztják el, mire rájönnek, a sok-sok rövid út végül csak A-ból A-ba vezetett, nem a vágyott B-be, főleg amikor egy coach, egy tréner és számos más segítő nem tartja tiszteleten a kompetenciahatárokat. 

Csúnyán betehet az árstop az idei húsvétnak: hiánycikk lehet a magyar tojás

Az elmúlt hetekben vidéki boltok polcain gyakran hiába kerestük a tojást, napokon át nem lehet kapni. Egy biztos, az árstop bevezetése óta jelentősen beszűkült a kínálat. Közeleg a húsvét, mi lesz így? Valós félelem, hogy addig is, aki hozzájut, próbálja feltölteni az otthoni készleteit. De meddig tárolható egyáltalán? – Erre a kérdésre is próbáltunk választ találni. A HelloVidék Pákozd Gergellyel, a Tojásszövetség alelnökével készített interjút.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 11:07