Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.20. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.20. hétfő

agrarszektor.hu
Melegfronti felhőzet vonul északnyugatról délkelet felé - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.02.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.02.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.02.20.) napon.

2023.02.20. hétfő: Melegfronti felhőzet vonul északnyugatról délkelet felé. A nap első felében többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, délutánra nyugat felé haladva már csak fátyolfelhők lehetnek az égen, estére pedig mindenütt csökken, vékonyodik a felhőzet. Délelőtt még előfordulhat gyenge eső, majd fokozatosan gyengül, a déli órákra már mindenütt megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél időnként megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten és a Tiszántúlon néhol 8, 9 fok is előfordulhat. Késő estére 3 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontálzóna hullámzik térségünkben, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.02.21 kedd: A délnyugati részeken többnyire derült lesz az ég, míg északkelet felé haladva felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem lesz. Sokfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Kora délután 11, 17 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Így keresnek havi nettó 700 ezret az élelmes magyarok: ehhez végzettség sem kell

Írország, avagy a Zöld-sziget az Európai Unió egyik jelentős mezőgazdasági termelője, különösen a burgonyatermesztés és tejtermelés kapcsán ismert. Az országot most komoly munkaerőhiány sújtja, így akár napok alatt is el lehetet ott helyezkedni külföldiként. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki egy élelmiszeripari, vagy épp egy mezőgazdasági eszközök és inputanyagok forgalmazásával foglalkozó ír cégnél állna munkába? Mi vár a mezőgazdasági ágazatban dolgozókra? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat az ember a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezte meg az Írországban élő és dolgozó magyarokat.

Szinte bárhol megteremnek ezek a zöldségek: mégis vagyonokat fizetünk értük

Számos zöldség igazi vitaminbombának számít, ráadásul a legtöbbet közülük mi magunk is termeszthetjük otthon. Ha esetleg nem kertes házban lakunk, ne csüggedjünk, hiszen vannak zöldségek, melyeket edényekben, konténerekben is könnyedén termeszthetünk. Így hát nemcsak a növények ízét, frissességét élvezhetjük, hanem magát a termesztési folyamatot is. Ráadásul pénzt is spórolhatunk vele, ami a mostani helyzetben kiemelten fontos lehet. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, melyek azok a zöldséget, melyeket akár bent, a lakásunkban vagy az erkélyünkön is termeszthetünk.

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt a litvánok nagy dobása

Metán-elektromos meghajtású traktort mutatott be a litván Agua Group. Az egyebek mellett 39 ezer hektár szántófölddel, 3400 tejelő tehénnel és gombafarmmal rendelkező mezőgazdasági vállalatcsoport közleménye szerint a jármű tesztelése még az idén el fog kezdődni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Túl korai volt a fordulatot emlegetni? Ekkor zuhanhatnak be az albérletárak Magyarországon

Az ingatlanpiac már lassulásnak indult, de mit okozhat mindez a kiadó ingatlanok piacán? Erre a kérdésre kereste a választ a pénzcentrum, és mint kiderült, a szakértők szerint mindaddig nem jöhet komoly fordulat, ameddig a lakáshitelek kamatai az egekben vannak. Ugyanakkor az eladó ingatlanok árainak mérséklődése, illetve a növekvő mértékű alku lehetősége egyre vonzóbbá teszi az ingatlanbefektetést is, így a kiadó ingatlanok kínálatának bővülésére is lehet számítani, ami az árakat is lejjebb tolhatja. Megtudtuk azt is, hogy melyek Budapest legolcsóbb és legdrágább kerületei.

Hozzányúl az EU a magyar autógyártáshoz is: mi fog történni vidéki autógyárainkkal?

Egy új uniós szabályozás mozgósítja az Autóipari Régiók Szövetségét, hogy társadalmilag igazságossá tegye az ipar úgymond zöldre való átállását. A járművek kibocsátására vonatkozó, újonnan elfogadott uniós rendelet az ipari átalakulás területi hatásaira összpontosít, és a szervezetet bízta meg a finanszírozási hiányosságok felmérésével. A megvalósításban komoly szerepet szánnak a vidéki területek városainak és régióinak is. A tervezet részleteiről ezért a Régiók Európai Bizottságát (CoR) kérdezte a HelloVidék.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 30. 16:02