Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.05. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.05. vasárnap

agrarszektor.hu
Közepesen vagy erősen felhős idő várható, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.03.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.03.05.) napon.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.03.05.) napon.

2023.03.05. vasárnap: Közepesen vagy erősen felhős idő várható, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként futó zápor, északkeleten esetleg egy-egy hózápor előfordulhat. A délnyugati negyed és az északkeleti határvidék kivételével már nagyobb területen lehet erős az északnyugati, nyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
Tartós álmosságérzés jelentkezhet.
A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.
A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.
A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2023.03.06 hétfő: Átmeneti vékonyodások, szakadozások mellett jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk déli felén több, másutt kevesebb helyen valószínű csapadék. Zöme eső lesz, de főként északon, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 9 fok között alakul, de délen 10, 11 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

Ez durva: ennyit kereshetnek az idénymunkások a magyar földeken

A munkaerőhiány mára általános jelenséggé vált a hazai agráriumban, egyre nehezebb idénymunkást találni a kétkezi mezőgazdasági tevékenységekhez. Az elöregedő szektor többek között a fiatalokban reménykedik.

Filléres trükkök, amik tényleg működnek: így tartsd távol a kártevőket a kertedtől

Hamarosan itt van sokak kedvenc évszaka, a tavasz. Mindent ellepnek a növények, a frissen nyíló virágok, zöldül a táj, a környezetünket madárdal önti el. Akinek pedig kertje van, kezdődhet a munka, hiszen tavasszal rengeteg a tennivaló. Egyúttal a melegebb idő bekövetkeztével a kártevők is megjelennek, és előszeretettel telepednek meg a veteményesünkben. Éppen ezért nem árt résen lennünk, és felkészülnünk az elkövetkezendő időszakra. Hogy miket tehetünk a nemkívánatos betolakodók ellen, azt az alábbi cikkünkben gyűjtöttük össze.

Döbbenetes dolog derült ki a méhekről: ezt sokan nem gondolták volna

A beporzásban kulcsfontosságú szerepet töltenek be a háziméhek, ám az Agrárszektor által megkérdezett szakember szerint a vadméhek segítsége is elengedhetetlen a természeti folyamat teljességéhez, hiszen olyan virágokat is megtalálnak, melyeket a nagyobb testű mézelő méhek nem. A március 10-i Beporzók napja ezekre a hasznos rovarokra, és védelmükre irányítja rá figyelmünket, melyek nélkül aligha kerülhetne lekvár, zöldség vagy gyümölcs az asztalokra.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ide menekülnek idén húsvétkor a magyar családok: beindult a roham, egyre fogynak a helyek

Rekordévre készül a turizmus, a várakozások szerint nem csak az első negyedév, de a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. A legnépszerűbb belföldi úti cél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz, az árak viszont legkevesebb 16, de inkább 20-30 százalékkal emelkedtek meg egyetlen év  leforgása alatt. Egy éjszaka egy főnek átlagosan 11 420 forintba kerül.

Ide járnak tavasszal a magyarok: íme a vidék 8 legszebb kirándulóhelye márciusban

A tavaszi túrák egyik legszebb látványossága a tőzikevirágzás. A páratlan természeti élményben az ország nyugati felén a két legnagyobb tavaszi tőzikés erdőben lehet részünk: az egyiket a Győr-Moson-Sopron megyei Csáfordjánosfán, a másikat pedig az Őrség peremén, a Körmend melletti Dobogó-Erdőben járhatjuk be. De az ország többi vidéki arborétoma is elvarázsolja a látogatókat a tavaszi növények alkotta összefüggő virágszőnyeggel, mutatjuk hová érdemes márciusban mindenképp kirándulni egyet. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?