Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.13. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.13. hétfő

agrarszektor.hu
A déli, délnyugati részeken fátyolfelhős idő várható, míg az ország más részei fölé nyugat felől átmeneti jelleggel vastagabb felhők sodródnak, de a legtöbb helyen többórás napsütés így is valószínű - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.03.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.03.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.03.13.) napon.

2023.03.13. hétfő: A déli, délnyugati részeken fátyolfelhős idő várható, míg az ország más részei fölé nyugat felől átmeneti jelleggel vastagabb felhők sodródnak, de a legtöbb helyen többórás napsütés így is valószínű. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, főleg az Észak-Dunántúlon és a hegyekben erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a délnyugati határnál ennél egy-két fokkal melegebb, míg északkeleten hűvösebb lehet az idő.
Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatással kell számolni a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak az erre érzékenyek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.14 kedd: A nap első felében főleg fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk. A déli óráktól nyugat, északnyugat felől vastagszik a felhőzet, és egyre több helyen elered az eső, zápor. Néhol zivatar is kialakulhat. A Tiszántúlon ekkor még kisebb a csapadék esélye. A déli, délnyugati szelet egyre több helyen erős lökések kísérik, majd északnyugatira fordul az áramlás. Délután 13, 22 fok valószínű, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton a melegebb idő.

Friss híreink:

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: őrület, mennyit adnak el belőle itthon

2023 februárjában a magyar gazdák 5,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 második hónapjához képest azonban 31,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 70-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 42 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év második hónapjában.

Ilyen könnyű a krumplibogarak elleni védekezés: ezek a trükkök működnek

Óriási károkat képesek okozni a krumplibogarak a kertekben, aki valaha is termesztett már burgonyát, biztosan találkozott már a pusztítót kártevővel. Komoly nehézséget okoz a burgonyabogárral vívott harcban, hogy nehéz ellene védekezni, természetes ellensége ugyanis Magyarországon nem igazán van, van azonban jó néhány trükk, amit bevethetünk ellene. Összegyűjtöttünk pár természetes, illetve pár vegyszeres és biológiai módszert is, amellyel távol tarthatjuk a krumplibogarakat a kertünktől, valamint a növényeinktől, mutatjuk, melyek ezek.

Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyit a nagy árcsökkentésről a hazai boltokban: korai volt örülni a hirtelen jött akcióknak?

Újabb csődhullámtól tart az energetikai szakértő, mivel lassan égető problémát fognak jelenteni a vállalkozásoknak a kifizetetlen rezsiszámlák. Balogh József emlékeztetett: sokan januártól kötöttek új szerződést a szolgáltatóval, jóval magasabb áron, mint korábban. A vendéglátásban már korábban is bezárásba menekültek a csődtől - tudtuk meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint energiacsapdába kerültek a magyar boltok beszállítói, így pedig elég nehézked az árak csökkentése.

Luxus lesz idén a jogosítvány? Ennyit is kifizethetsz 2023-ban, mire megkapod az engedélyt

A KSH adatai szerint 2022 decemberében átlagosan 304 510 forintba került egy autóvezetői tanfolyam Magyarországon, ami 23,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 2021 végén még csak valamivel több mint 247 ezer forintot kellett kifizetni a tanfolyamért. Ezek az adatok azonban csalókák, ugyanis az alap órákkal és óradíjakkal számolnak, valamint a vizsgadíjakat sem tartalmazzák. Utánajártunk, valójában mennyibe kerül ma egy B kategóriás jogosítvány megszerzése.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13