2023. május 29. hétfő Magdolna

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.22. szerda

agrarszektor.hu
Az éjszaka érkezett felhőzet szakadozását, gomolyosodását követően jobbára közepesen felhős lesz ég, emellett többórás napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.03.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.03.22.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.03.22.) napon.

2023.03.22. szerda: Az éjszaka érkezett felhőzet szakadozását, gomolyosodását követően jobbára közepesen felhős lesz ég, emellett többórás napsütés valószínű. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.03.23 csütörtök: A napsütést változó mennyiségű fátyolfelhőzet szűri. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Nagy bajban vannak most ezek a termelők: lehet, hogy sokaknak már késő?

Komoly bajban van, aki nem árazta be eddig a termékeit. Most lefelé mennek az árak, már nem tudja beárazni őket az, aki eddig nem tette meg. Ezeknél a cégeknél nagyon komoly baj lehet és lesz is a jövőben - hangzott el a Potfolio Agrárium 2023 konferencián, Kecskeméten. A kerekasztal-beszélgetés során megtudhattuk, hogy hogyan védhetik ki a drasztikus energiadrágulás kedvezőtlen hatásait az agrárgazdasági vállalkozások, és azt, hogy mire kell egyre nyitottabbnak lenniük.

Komoly gondok vannak a kukoricával: rengeteg a toxinos tétel itthon

Igen nagy bizonytalanság övezi a szántóföldi növénytermelés jövedelmezőségi kilátásait, hiszen az időjárási szélsőségek és a drasztikus költségnövekedések kiszámíthatatlanná teszik a termelést. Közben a világpiaci és a hazai terményárak várható változását is több súlyos körülmény - mindenekelőtt az orosz-ukrán háború -befolyásolja. A Portfolio Agrárium 2023 konferencián megrendezett kerekasztal-beszélgetés során a szakértők több dologra is felhívták a figyelmet, többek között arra is, hogy súlyos gonddal néznek szembe a termelők és a feldolgozók is. Ugyanakkor van, amiben optimistának lehet lenni.

Itt vannak a kormány újabb intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

Nem légvárakat építünk. A kormány kiemelt célja az, hogy 2030-ig a történelmi mértékű forrásoknak köszönhetően a magyar agrárium termelékenysége a másfélszeresére, a hozzáadott érték a kétszeresére nőjön az évtized végére - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az előadása során ismertette, hogy mi vár a magyar gazdákra és a termelőkre az elkövetkezendő években. Továbbá kiderült az is, hogy milyen állapotok uralkodnak jelenleg az ágazatban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fontos változás a Munka Törvénykönyvében: így változik a szabadság, a próbaidő és a felmondási idő

Nemrég módosult a Munka Törvénykönyve, jól járnak a kisgyermekes szülők, de a friss édesapák is több szabadságot kapnak a gyermekük után, mint korábban. A próbaidővel kapcsolatban is változott a törvény, ahogy a felmondással kapcsolatban is vannak új szabályok, melyekkel érdemes tisztában lenni. Dr. Sáfrány Írisz jogtanácsos, munkajogi szakjogász és Németh Botond jogi előadó, a D. A. S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. munkatársai segítettek egy videóban eligazodni a legfontosabb kérdéskörökben.

Ilyen teraszokat építtetnek 2023 tavaszán a tehetős vidéki magyarok: ezeknek semmi sem drága?!

A teraszok az otthonunk, lakásunk külső bővítményei, az alapterület egyfajta csatolt részei. A terasz az épületből legalább 1,5 méterre kinyúló szerkezeti elem, ahol a család jó esetben szívesen tölti el ideje egy részét, akár baráti társasággal is. A terasz akkor töltheti be ideálisan a funkcióját, ha már az építtetésénél vagy később, a felújítása, bővítése során tudjuk, mit várunk el tőle. De mennyibe kerül most egy igazán trendi, vagy a legegyszerűbb terasz megépítése vagy felújítása? Utánajártunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?