Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.23. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.23. csütörtök

agrarszektor.hu
Döntően fátyolfelhős idő várható időszakos szűrt napsütéssel, helyenként gomolyfelhők is képződhetnek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.03.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.03.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.03.23.) napon.

2023.03.23. csütörtök: Döntően fátyolfelhős idő várható időszakos szűrt napsütéssel, helyenként gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással továbbra sem kell számolni, de még mindig melegebb légtömegek érkeznek a magasban, így főként melegfronti panaszok valószínűek. A legáltalánosabb panaszok: migrén, fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés lehetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.24 péntek: Főleg fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk, majd a nap második felében északnyugat felől vastagabb frontális felhőzet érkezik és egyre többfelé elered az eső, zápor. Néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati, estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet többfelé erős lökések kísérik. Délutánra 19 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Kemény időszak vár a magyar állattartókra: nincs mese, erre fel kell készülni

Bárki bármit mondjon, a magyar állattartókat és a takarmányágazatot ténylegesen megmentette a tavaly ősszel és télen az országba beérkező ukrán gabona - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakemberek emellett beszéltek arról is, hogy az európai sertéshús egyre kevésbé tud kijutni a távol-keleti exportpiacokra, a tavalyi évben megtapasztalt történelmi jellegű aszály pedig komoly kihívás elé állította az állattenyésztőket. A beszélgetésen emellett szó esett az állategészségügyi aktualitásokról is, valamint arról, hogy milyen folyamatokra lehet számítani a jövőben az állattartás és a takarmányozás területén.

Változott a szabályozás: már csak így lehet földet venni ma Magyarországon

Az idei év egyértelműen a legnagyobb földpiaci eseménye lesz, hogy a kormány - a költségvetési bevételi előírások szerint 300 milliárd forint értékben - újabb hatalmas földeladási programot hirdet. Kérdés, hogy a még meglévő állami földeket milyen feltételekkel lehet megvásárolni, és a területeket kik szerezhetik meg. A Portfolio Agrárium 2023 konferencián megrendezett kerekasztal-beszélgetés során a szakértők vázolták, hogy mi várhat azokra, akik földet szeretnének vásárolni, illetve kitértek arra is, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie a sikeres adásvételihez.

Nagy bajban vannak most ezek a termelők: lehet, hogy sokaknak már késő?

Komoly bajban van, aki nem árazta be eddig a termékeit. Most lefelé mennek az árak, már nem tudja beárazni őket az, aki eddig nem tette meg. Ezeknél a cégeknél nagyon komoly baj lehet és lesz is a jövőben - hangzott el a Potfolio Agrárium 2023 konferencián, Kecskeméten. A kerekasztal-beszélgetés során megtudhattuk, hogy hogyan védhetik ki a drasztikus energiadrágulás kedvezőtlen hatásait az agrárgazdasági vállalkozások, és azt, hogy mire kell egyre nyitottabbnak lenniük.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Drágulni fog az HBO Max Magyarországon? Megszólalt a Warner vezérigazgatója

Már évekkel korábban elkezdődött szerte a világban a streaming szolgáltatók folyamatos terjedése, ami a pandémia alatt, 2020-tól kezdődően csak egyre jobban megugrott. Ennek oka egyszerű: bárki, aki rendelkezik telefonnal, számítógéppel, TV-vel vagy tablettel az már havonta egy mozijegy áráért gyakorlatilag végtelen mennyiségű filmhez és sorozathoz férhet hozzá. Ráadásul nem egyszer a lezárások alatt a nagy mozipremierek átkerültek ezekre a platformokra. A Pénzcentrum most Jamie Cooke-ot kérdezte, aki a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója Közép- és Kelet-Európában, a Baltikumban, a Közel-Keleten, Dél-Európában és Törökországban, a streaming szolgáltatások és az HBO Max jelenéről és jövőjéről, illetve arról, hogy hogyan alakulnak ki az egyes piacok a szektorban. Ezen kívül arra is rákérdeztünk, hogy várható-e emelés az HBO Max-on.

Indul a roham a balatoni szállásokért: nem árt sietni, hamarosan kiteszik a megtelt táblát

Hamarosan kezdődik a balatoni szezon, amelyre lázasan készülődnek a szállásadók. Az elmúlt évek nehézségei ellenére 2023 továbbra is számos kihívást tartogat, amelyre megoldást kell találniuk. Felkerestünk szállásadókat, hogy megtudjuk, milyen változtatásokat vezetnek be és hogyan készülnek az idei szezonra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?