Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.30. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.30. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős ég lesz a jellemző, amelyben előfordulhatnak időszakos szakadozások - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.03.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.03.30.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.03.30.) napon.

2023.03.30. csütörtök: Általában erősen felhős ég lesz a jellemző, amelyben előfordulhatnak időszakos szakadozások. Délutántól nyugat felől egy csapadékhullám vonul kelet felé, amelyből többfelé várható eső, zápor, addig legfeljebb időszakosan lehet szemerkélő eső. Késő este nyugaton esetleg zivatar is kialakulhat. Több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödhet a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 20 fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz melegebb. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek, náluk leggyakoribb panaszként fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, illetve a szervezet is hamarabb elfáradhat, kifáradhat.

A következő napon várható időjárás

2023.03.31 péntek: Átmenetileg kevesebb lesz a felhő, így főként délelőtt többórás napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől újra vastagszik a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé kivonul hazánkból, mögötte helyenként alakulhat ki zápor. A nap második felében nyugati irányból ismét egyre többfelé elered az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Friss híreink:

Módosult az uniós szabályozás: nagy változások várnak a magyar gazdákra

A növényvédő szerek és hatóanyagok kivonása hazánk európai uniós csatlakozása óta meglevő kihívás, amely főleg a korábban használható szerek újraengedélyezésénél szokott felmerülni. - mondta Görög Róbert, a Magyar Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy az uniós stratégiák fő céljaival jellemzően mindenki egyet szokott érteni, ám a kidolgozásuk során komoly hiányosságok tapasztalhatóak. Görög Róbert elmondta, hogy mire számíthatnak a magyar termelők, növényvédőszer-gyártók és szaktanácsadók a következő időszakban, és hogy hogyan lehet fellépni a növényvédő szerek egyre komolyabb problémává váló hamisítása és illegális forgalmazása ellen.

Eljött az idő: ez az új technológia teljesen letarolhatja a magyar agráriumot

Az agráriumban a műholdak által készített felvételekhez hasonlóan a drónos monitoring is megvalósítható szolgáltatásként - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakemberek szerint a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz a monitoringnak, nemcsak az állományok időszaki felmérésében, de a növénytermesztés teljes folyamata során, illetve a döntéshozatalban és a különféle támogatások megítélésében is. Az adatgyűjtés és a megfigyelés, történjen bár műholdakkal, drónokkal vagy rögzített szenzorokkal, mindenképpen a precíziós gazdálkodás részévé fog válni. 

Itt a háború váratlan hatása: ez óriási változásokat hozhat Magyarországon

Óriási változásokat hozhat az orosz-ukrán háború, és annak kimenetele az európai takarmánygyártásban és hústermelésben, könnyen lehet, hogy 2-5-10 év múlva egy új világrend részei leszünk - mondta el Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatósági elnöke a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián Kecskeméten. A szakember beszélt arról, hogy szerinte most zajlik Közép- és Közép-Kelet Európa „újra szerkesztése”, és egy olyan lengyel-ukrán szövetség jöhet létre, ami a francia-német tengely „ellensúlya” lehet, és ez nagy gazdasági hatással lesz a magyar és környező piacokra is. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hivatalos: több millió magyar dolgozó maradt hoppon, esélyük sincs rendes béremelésre

Nem túlzás kijelenteni, több millió magyarnak csak álom a KSH által 2022-re mért, 18,2 százalékos nettó béremelkedés. A Pénzcentrum megyei bontásban vizsgálta meg a statisztikai hivatal kereseti adatait, és mint kiderült 13 megyében az országos átlag alatti mértékben emelkedtek a nettó fizetések tavaly. A forintosított bérekkel ellentétben most nem Budapest húzza fel az országos számokat. Megnéztük, melyik megyében élnek és melyik nemzetgazdasági ágakban dolgoznak azok, akiknek a legkevesebb mértékben emelkedett a nettó bére 2022-ben. Emellett természetesen megkerestük azokat a magyarokat is, akik átlagon felüli emelést kaptak tavaly.

Brutális árrobbanással indul a 2023-as esküvőszezon: erre számíthatnak a vidéki párok

Az elmúlt években számos nehézséggel néztek szembe nemcsak a házasulandó párok, hanem az esküvői szolgáltatók is. Nem elég, hogy a járványból épphogy, csak kilábaltunk, az idei évet beárnyékolja az infláció és a válság, ami miatt spórolásba kezdtek a jegyesek. A helyzet felmérése érdekében felkerestünk esküvői szolgáltatókat, hogy megtudjuk, milyen szezonra számítanak 2023-ban és hogyan próbálják meg átvészelni az évet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?