Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.13. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.13. csütörtök

agrarszektor.hu
Az ország nyugati felén borult idő várható, keletebbre viszont rövidebb-hosszabb időszakokra is előbukkanhat a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.04.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.04.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.04.13.) napon.

2023.04.13. csütörtök: Az ország nyugati felén borult idő várható, keletebbre viszont rövidebb-hosszabb időszakokra is előbukkanhat a nap. Estig a Dunántúlon valószínű többfelé eső, a nyugati tájakon nagyobb mennyiség is eshet, estétől már keletebbre is lehet záporos jellegű csapadék. A légmozgás többnyire élénk vagy mérsékelt lesz, a Nyugat-Dunántúlon viszont megerősödhet az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos nyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hullámzó frontrendszer érkezik, emiatt a melegre és a hidegre érzékenyek szervezetét egyaránt megviselheti az időjárás. Leggyakoribb panaszként fejfájás jelentkezhet, nehézkesség válthat a koncentrálás, vérnyomás panaszok is előfordulhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.04.14 péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a délutáni, esti óráktól dél, délkelet felől szakadozhat fel egyre nagyobb területen a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is eshet. A délutáni, esti óráktól átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A Nyugat-Dunántúlon az északnyugati, máshol a keleti, később a déli, délnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Délután a Dunántúlon 8, 13, máshol 13, 22 fokot mérhetnek, északkeleten lesz a legmelegebb idő.

Friss híreink:

Döbbenetes hírek érkeztek a magyar kenyérről: ezt sokan nem gondolták volna

Bár az elmúlt hetekben a világpiaci trendeknek megfelelően Magyarországon is elkezdtek csökkenni a gabonaárak, és a búza tonnája a korábbi, 140 ezer forint helyett már csak 80 ezer forint, a fogyasztók még nem érzékelik ezt a liszt és a kenyér árában. A szakértők szerint mindezen tendenciák ellenére a közeljövőben még nem várható a sütőipari termékek árának csökkenése, ugyanis az egyéb költségelemek növekedése még mindig jelentősnek számít. Az ágazat szereplői ugyanakkor bíznak benne, hogy a jövőben már sem az energia, sem pedig az alapanyagok árát illetően nem lesz olyan új helyzet, ami komolyabb lépésre kényszerítené a sütőipart.

Szörnyű kór terjed Magyarországon: már öt megye érintett

A madárinfluenza évek óta visszatérő, ám nemkívánatos vendég Európában, így Magyarországon is. A veszedelmes kór korábban minden évben kétszer, a vándormadarak vonulásakor végigsöpört a kontinensen, közvetve és közvetlenül is tetemes károkat okozva a baromfitartóknak. Az utóbbi időben azonban a virológusok már egyre inkább azon az állásponton vannak, hogy a vírus a jövőben állandó része lehet az életünknek. Ez pedig kifejezetten aggasztó prognózis, hiszen a madárinfluenza évi két felbukkanással is komoly problémát jelent a baromfiágazat számára. De mennyire is súlyos a helyzet? Mekkora pusztítást okozott a kór a tavalyi év során, és hány állatot kellett leölni az utóbbi néhány évben a madárinfluenza miatt? Készül-e vakcina a betegség ellen, és ha igen, milyen változásokat hozhat az ágazat számára? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih).

Őrület, ami a boltokban zajlik: ennyiért árulják most a trappista sajtot

Az elmúlt hetekben igazi „sajtháború” tört ki a boltokban Magyarországon, sorra jelentik be az árcsökkentéseket és az akciókat. A sajtok mellett más tejtermékekért is kevesebbet kell fizetnünk, ugyanakkor mindez ellenére elmondható, hogy a válság előtti szintet meg sem közelítik az árak. Arról is sokat hallhattunk vagy épp találkozhattunk vele, hogy rengeteg import sajt került a polcokra, ami nem tett jót a hazai termelőkkel sem. Hogy pontosan mi áll az árcsökkenés és az importdömping hátterében, valamint, hogy mennyiért juthatunk hozzá kedvelt sajtunkhoz, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliós fizetéssel csábítják a melósokat a Balatonra: rengeteg embert keresnek, óriási a hiány

Idén sem ússza meg a Balaton munkaerőhiány nélkül a szezont, és hogy ez végre változzon, teljesen új szemléletre lenne szükség. A sok százezres "álomfizetések" továbbra is elérhetők, de annak is megvan az ára: irgalmatlanul sokat kell érte dolgozni, a fiatalok pedig egyre kevésbé választanak ilyen sérülékeny ágazatot. De vajon mennyire lesz durva a melóshiány, lesz-e elég ember, aki a lángost vagy a hekket elkészíti májustól szeptemberig?

Van ok aggodalomra: hiába csökken az infláció, tovább emelkedhet a kenyér ára

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon az étkezési búza áfa és szállítási költség nélküli termelői ára 87,6 ezer forint volt tonnánként március utolsó hetében. Ez az árszint az egy évvel korábbinál 27 százalékkal maradt el. Hasonló tendencia figyelhető meg a többi étkezési és takarmányként hasznosítható gabonafélénél is. A termésmennyiség várhatóan csökkeni fog a termelői árakkal együtt. Kérdés, hogy ez a továbbra is 25 százalék feletti infláció mellett hozhat-e valós árcsökkenést az alapvető élelmiszereknél, például a kenyérnél és az olajnál?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?