Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.18. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.18. kedd

agrarszektor.hu
Erősen vagy közepesen felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.04.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.04.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.04.18.) napon.

2023.04.18. kedd: Erősen vagy közepesen felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan, majd egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakon fordulhat elő zápor, délen esetleg egy-egy zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél élénk, a nyugati megyékben és az északkeleti harmadban időnként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemi fronthatással már nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.04.19 szerda: Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként előfordulhat záporeső, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik az északi szél. Délutánra 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Egyre több gazda fordít hátat a szakmának: vészesen fogynak a gazdaságok

A felmérések szerint 2020-ban több mint 9 millió, különböző méretű gazdaság működött az Európai Unió területén. Ez a szám még akár impresszív is lehetne, ám a statisztikák szerint 2005 és 2020 között megközelítőleg több mint 5 millió gazdaság szűnt meg az Európai Unióban. A legnagyobb mértékű csökkenés a vegyes gazdálkodású vállalkozásokat érintetett, őket követték az állattenyésztésre szakosodott gazdaságok, a lista végén pedig a növénytermesztésre szakosodott farmok álltak. Magyarországon a felmérések szerint a vizsgált időszakban mintegy félmillió gazdaság szűnt meg, de ez jellemzően a legkisebb méretű ilyen vállalkozásokat érintette.

Kész, vége? Tényleg búcsúzhatunk az olcsó élelmiszerektől Magyarországon?

Az élelmiszerárak rakétaként lőttek ki Magyarországon, ami miatt egyre többen vásároltak olcsóbb, gyengébb, esetleg helyettesítő termékeket. Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója az Agrárszektornak elmondta, hogy évek óta túl alacsony volt az élelmiszerár, ez a drágulás pedig tulajdonképpen egy ár-újrapozícionálás volt. Hozzátette, hogy az élelmiszerek minőségét előrébb kell helyezni a mennyiségnél. Fontos, hogy egy család inkább egyen egy kicsit kevesebbet, de minőségit még a jelenlegi gazdasági környezetben is. A szakember kitért arra is, hogy változásokra van szükség mind a termelésben, mind pedig a fogyasztásban, hiszen az elmúlt 30 évben túl intenzív volt a föld kizsákmányolása Európában, ami alól Magyarország sem kivétel. Meg kell találni az egyensúlyt, mert így biztosan nem lehet betartani az állatjóléti előírásokat. Az állatok is érző lények, és ezt tiszteletben kell tartani.

Ezt sokan elrontják a palánták kiültetésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók

A kiskertekben a tavaszi káresemények megelőzésével nem csak munkánkat könnyítjük meg, hanem a pénzünket is védjük, hiszen a kiültetett palántákért vagy fizettünk, vagy hetekig gondoztuk azokat, dolgoztunk velük. Sokan esnek abba a hibába a nagy tavaszvárás közepette, hogy a megvásárolt zöldség és egynyári dísznövény palántákat hamarabb ültetik ki, mint kellene.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lehangoló, milyen autóra futja az átlag magyar melósnak: na, ezért vagyunk Európa roncstemetője

Autóban mérve is brutális a bérolló Magyarországon: mialatt a legolcsóbb, legfapadosabb kisautóért a legrosszabbul kereső dolgozóknak több mint 4 évet kellene robotolni - úgy, hogy a teljes fizetésüket autóvásárlásra teszik félre -, addig a budapesti átlagfizetésből mindez kevesebb mint egy év alatt jönne össze. A Pénzcentrum most megnézte, mire mennének az újautó piacon azok, akik a KSH által kalkulált átlagbért, mediánbért keresik, és mennyire vannak könnyú helyzetben a legjobban fizetett hazai melósok. Annyit elárulunk: eléggé. Mint kiderült, a rosszabb jövedelmi helyzetűek a bankokban is jócskán ráfizethetnek, pusztán azért, mert az átlagos fizetést viszik haza havonta, vagy annál kevesebbet.

Őrület, mi folyik ebben a megyében: tényleg ennyit keresnek a magyar melósok?

A megye, amely ismert többek közt jellegzetes tájairól, gasztronómiájáról, a bajai halászléról és kalocsai paprikáról is. A HelloVidék megyekörkép-sorozatában most annak járunk utána, hogy az elmúlt évben milyen fontosabb demográfiai, gazdasági és turisztikai változások történtek az ország dél-alföldi szegletében, Bács-Kiskun megyében.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?