Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.27. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.27. csütörtök

agrarszektor.hu
Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.04.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.04.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.04.27.) napon.

2023.04.27. csütörtök: Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, de kevés helyen jelentéktelen zápor előfordulhat. Az északnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között ígérkezik. Késő estére 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé.
Fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenés előfordulhat az időjárás változásaira különösen érzékenyeknél, ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2023.04.28 péntek: A nap első felében főleg gomoly- és egyre vastagodó fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű, majd nyugat felől beborul az ég, és késő délutántól, estétől esőt, záport többfelé okozó csapadékzóna vonulhat nyugatról kelet felé. A déli szél a Dunántúlon többfelé megélénkül. Délutánra 14 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Nagy csavar jöhet a magyar mezőgazdaságban: durva dolog történhet az árakkal

Mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten elkezdtek csökkenni a mezőgazdasági termékek árai. Új árszintek van kialakulóban, amelyet még rengetek körülmény befolyásolhat, ám arra mindenkinek számítania kell, hogy ezek rövid távon aligha lesznek sokkal alacsonyabbak a mostaniaknál. Ha azonban nem történik semmi váratlan esemény, a szakértő szerint növénytermesztés és az állattenyésztés árai egyaránt csökkenhetnek. Ez pedig végső soron az élelmiszerek árának csökkenését is maga után vonhatja, bár az egyes állatbetegségek járványszerű felbukkanása sokat ronthat ezen a helyzeten.

Sok magyar gazda fordít hátat ennek a növénynek: pedig óriási biznisz lehet idén

Évek óta csökken a repce vetésterülete Magyarországon, a számítások szerint 2022. őszén mintegy 16 százalékkal kisebb területen vetettek repcét a magyar gazdák, mint 2021-ben, és közel 32 százalékkal maradt el a vetésterület a 2020-as évihez képest. Ez azt jelenti, hogy sokan fel is hagytak a növény termesztésével, az idei év azonban mintha kárpótolni szeretné azokat, akik kitartottak a repce mellett. Az őszi vetés idejére a talajok nedvességtartalma közel megfelelő volt, és bár az enyhe tél okozott némi aggodalmat a gazdák körében, azóta rendeződött a helyzet a földeken. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett arról, milyen állapotban vannak most az állományok, milyen kezelésekre volt szükség eddig, ahogy arról is - ami talán a legfontosabb -, hogy milyen termés várható idén.

Ez is eljött: olyan dolog történik, ami már évek óta nem volt a magyar földeken

Zajlik az élet a földeken is Magyarországon, elég, ha csak az időjárási körülményekre, a friss vetésekre vagy éppen a nagy port kavaró ukrán gabonára gondolunk. Utóbbi esetében átmeneti importtilalomról döntött a magyar kormány, ami az egész mezőgazdaság és a lakosság számára is fontos lépés volt. Az Agrárszektor most annak járt utána, hogy mi az, ami miatt bizakodóak lehetnek a termelők, valamint annak, hogy milyen hatással lehet az említett tilalom a hazai termelésre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Bedarált slágertermék tért vissza: nagy dobás vagy ámítás az állami támogatás nélküli LTP?

A lakás-takarékpénztárak 1997 és 2018 között a magyarok kedvelt megtakarítási lehetőségei közé tartoztak. Koncepciójuk alapja az volt, hogy félretett megtakarításunkat az állam egy viszonylag bőkezű támogatással egészítette ki. Négy éve azonban a támogatást megszűntették, így szinte egyik napról a másikra fordultak el az igénylők az ilyen konstrukcióktól, a piac pedig az utóbbi évekre egyszereplősre zsugorodott. Az OTP lakástakarékainak márciusi és az Erste ilyen típusú megtakarításainak májusi újraindulásával azonban talán ismét megélénkülhet a kereslet a konstrukciók iránt. De vajon megérheti-e jelenleg ezekben tartani a pénzünket? A Pénzcentrum ennek járt utána a terméket értékesítő pénzintézetek segítségével.

Hatalmas változás előtt a magyar vidék: erre jobb, ha mindenki időben felkészül

Az utóbbi években egyre nagyobb igény mutatkozik a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés iránt, amelynek egyik fontos része az ökológiai gazdálkodás. Hazánkban a vidéki területeken az ökológiai gazdálkodás növekvő tendenciát mutat, mely számos előnyt és lehetőséget rejt magában. Annak érdekében, hogy megismerjük, hogyan alakul az ökológiai gazdálkodás a vidéki Magyarországon, felkerestük Dr. Drexler Dórát, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) ügyvezetőjét, hogy válaszoljon kérdéseinkre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?