Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.21. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.21. vasárnap

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.05.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.05.21.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.05.21.) napon.

2023.05.21. vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél jobbára mérsékelt marad. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható. A napos, meleg idő mellett erős UV-sugárzásra számíthatunk a déli, kora délutáni órákban.

A következő napon várható időjárás

2023.05.22 hétfő: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar térségében erősödhet meg átmenetileg a szél. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

15 kártevő, ami brutális pusztítást végezhet a magyar kertekben: itt a lista

Óriási károkat tudnak okozni a kártevők a kertekben, nehéz előre készülni a megjelenésükre, és sokszor a védekezés ellenük, illetve a távol tartásuk is gondot okoz. Nem kell azonban kétségbe esni, a legtöbb esetben van megoldás. Összegyűjtöttük a 15 leggyakoribb kártevőt, ami a kertekben felbukkanhat, kezdve a levéltetvektől, a poloskákon, sáskákon át, egészen a lótücsökig, valamint megmutatjuk azt is, hogyan lehet védekezni az egyes betolakodók ellen.

Itt a profik filléres trükkje: így lesz garantáltan egészséges talajod szakember nélkül

Nagy, üzemi méretű területeken hagyományai vannak a zöldtrágya növények használatának, ezt bizonyos támogatások felvételekor feltételként is szabják. Ezekkel a talaj szerkezetét és termőképességét is javítani lehet.

Drasztikusan drágul a hagyma Magyarországon: megvan, mi áll a háttérben

A vöröshagyma a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, éppen ezért volt sokszor szomorú látvány az, ami a boltokban fogadott minket. Igen jelentős mértékben drágult ez a zöldségféle is, ráadásul alig-alig lehetett hazait találni belőle. Magyarország nem önellátó a hagymát illetően, a hazai termésből a piac körülbelül 50%-a látható el. Ráadásul a fogyasztó szokások is megváltoztak, hiszen megszűnt az otthoni tárolás, friss termék lett a hagyma is, ami azt jelenti, hogy a hazai háztartások az aktuális fogyasztás szerint, kisebb mennyiségben vásárolnak hagymát, éppen, amennyire szükségük van. Lapunk annak járt utána, hogy pontosan mi is a helyzet most ezen a fronton itthon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Érik a légkondi-krach Magyarországon: nagyon fog szenvedni a közlegő hőhullámban, aki későn lép

A csapadékosabb időnek köszönhetően eltolódott a szokásos klímaszezon kezdete Magyarországon, de aki készülékvásárláson gondolkodik, annak lassan érdemes lépni. A szakértő szerint május elején még 1-2 nap alatt be lehetett szereltetni egy berendezést, de ha beindul a szokásos roham, akkor nem lesz kizárt az 1-2 hónapos várakozási idő sem, a népszerű modellek pedig hamar elfogyhatnak. A klímaroham idén vélhetően a szokásosnál intenzívebb lehet majd, mert az előrejelzések szerint nyáron még a tavalyi kánikulánál is keményebb hőhullám jön - 2024-ben pedig még ennél is rosszabb lesz a helyzet.

Hatalmas bajban a legendás vidéki színházak: agyoncsapták őket a horror rezsiárak

Lassan vége a tavaszi színházi szezonnak, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, hogyan élték túl ezt az energiaválsággal és kényszerű bezárásokkal tarkított egy évet a vidéki társulatok. Kit hogyan érintettek a rezsicsökkentő intézkedések, mennyit sikerült megspórolni? De rákérdeztünk a színházi dolgozók fizetésére is, pláne, hogy sok nagyvárosban ipari fogyasztókká váltak a színészházakban élő művészek is. Sorozatunk első részében a pécsi és az egri és a szombathelyi színház lesz fókuszban...

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?