Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.06. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.06. kedd

agrarszektor.hu
Főleg a keleti területeken zártabb is maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.06.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.06.06.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.06.06.) napon.

2023.06.06. kedd: Főleg a keleti területeken zártabb is maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik. Szűrt napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, de lesznek olyan körzetek, amik szárazon maradnak. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul.
Késő estére 17 fok köré hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem éri el térségünket, de meleg, fülledt idő megterhelheti a szervezetünket. A magas páratartalmú légtömeg hatására a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli.

A következő napon várható időjárás

2023.06.07 szerda: Felhős idő lehet a jellemző, de lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Több helyen, egy adott pontban akár többször is előfordulhat csapadék, zömmel zápor, zivatar, napközben nagyobb, éjjel valamivel kisebb számban. Az általában délies szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödik. Többnyire 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, azonban a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a magyar mezőgazdaság elmúlt 10 évéről

Nincs könnyű helyzetben a magyar mezőgazdaság, és habár az éghajlatunk, valamint az ország elhelyezkedése is adott lenne ahhoz, hogy a növénytermesztésünk és az állattenyésztésünk is szárnyaljon, mégsem tudunk kitörni a burokból. A friss statisztikák szerint ráadásul 2010 óta a gazdaságok száma a kétharmadára csökkent hazánkban - igaz ennek hátterében részben a koncentráció áll. A hazai állattartók szinte kivétek nélkül évek óta küzdenek a különböző kihívásokkal, a takarmányárak elszállása és a járványok folyamatos felbukkanása elképesztően bizonytalanná teszi itthon a helyzetet, sokan már teljesen veszteségessé váltak - ezen ugyan az idei év javíthat valamit. Ha mindez nem lenne elég, az egyre szélsőségesebb időjárás, valamint az elszálló inputanyag árak ma már a növénytermesztők életét is megnehezítik. Kimondható tehát 2023-ban, hogy jelenleg minden korábbinál súlyosabb gondokkal kell szembenéznie a magyar mezőgazdaságnak és az arra alapozott élelmiszertermelésnek is.

Új szelek fújnak a magyar mezőgazdaságban: erre jó, ha minden gazda felkészül

A következő időszakban a mezőgazdaságnak olyan megoldásokat kell keresnie, amelyek megfelelnek az Európai Unió által megalkotott Európai Zöld Megállapodás (Green Deal) elvárásainak. A szakemberek szerint ilyen megoldás lehet a biológiai és mikrobiológiai készítmények alkalmazása a növényvédelem terén, valamint az automatizáció, a mesterséges intelligencia és a precíziós eszközök és módszerek szerepének erősítése az ágazatban. Utóbbi szerepe elsősorban amiatt fontos, mert elősegíti a takarékos, hatékony anyaghasználatot, vagyis optimalizálja a kijuttatást és ezáltal feloldja a kisebb környezetterhelés és a nagyobb termelékenység ellentmondását. A KITE Zrt. a napokban mutatott be egy olyan, Európában eddig még ismeretlen permetezőgépet, amely valós idejű beavatkozásra képes, jelentős mértékben csökkentve a növényvédelmi kezelések során felhasznált vegyszerek mennyiségét.

Lábaink előtt hever az igazi csodanövény: sokan gaznak hiszik, pedig aranyat ér

Sok, gyakorlatilag bio-minőségű és ingyenes alapanyaghoz juthatunk ha nyitott szemmel járunk, megismerjük a környék növényeit és a gyomokban sem mindig a gazt látjuk. Őseink is így kezdték!

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Riasztó a helyzet: Romániába járnak át tanítani a békési tanárok, nagyon megéri nekik

Új elnököt választott a Pedagógusok Szakszervezete. Totyik Tamás 2023. július 1-től öt évig tölti be a tisztséget. A szakszervezet májusban tizenegy pontban fogalmazta meg követeléseit a kormány felé. Ennek leghangsúlyosabb pontja a státusztörvény visszavonására vonatkozik. A március másodikán bemutatott törvénytervezet széleskörű felháborodást váltott ki a pedagógusok körében, de a kormánynak azóta sem sikerült megegyezni a szakszervezetekkel. Totyik Tamással a státusztörvény kritikus pontjairól, a pedagógusbérek körüli huzavonáról és az egyre súlyosbodó tanárhiányról beszélgettünk. A jövendőbeli elnök arról is beszámolt, hogy miért olyan nehéz ma mozgósítani a pedagógustársadalmat Magyarországon.

Rengeteg kutyatartó nem tudja: durva kórok támadnak, egy vagyonba kerül a gyógyítás

Négylábú kedvenceinkre minden évszakban oda kell figyelnünk, hogy időben észleljük azokat a jeleket, amelyek betegségre utalhatnak, de a nyárelő és a nyár különösen kritikus lehet a számukra, ilyenkor ugyanis fokozottan támadnak mind a külső, mind a belső paraziták, vagyis a szúnyogok, kullancsok és a különböző bélférgek, de egyéb veszélyek is leselkednek rájuk. Sokszor indokolatlannak tűnő tüneteket produkál kedvencünk, amit soha nem hagyhatunk figyelmen kívül. Jobb ugyanis megelőzni a bajt, mert a kezelések nemcsak nagyon drágák lehetnek, de ha későn fedezzük fel a betegséget, sokszor már nem is segíthetünk az állaton.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?