Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.18. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.18. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.06.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.06.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.06.18.) napon.

2023.06.18. vasárnap: Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Az ország északkeleti harmadán erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, ott a kora délutáni óráktól helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Főként a Duna-Tisza közén időnként élénk lesz az északnyugati, nyugati szél, a zivatarokat azonban átmeneti erős, viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.
Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók; fejfájás, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.06.19 hétfő: Napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Filléres trükk a kertben: ez tényleg működik, így vedd fel a harcot a kártevők ellen

Akár hagyományos, akár bio-növényvédőszerekkel próbáljuk megoldani kiskertünk növényvédelmét, a problémák pontos előrejelzése növeli e tevékenységünk hatékonyságát, ezzel együtt pedig csökkenthetők a költségek. Míg a kórokozók esetén egyszerűbb a helyzet, hiszen a kerti működésük döntően az időjáráshoz kötött, addig a kártevőket érdemes megfigyelni, és tanulmányozni a rajzásdinamikájukat annak érdekében, hogy a megfelelő kezeléseket a legideálisabb időpontban tudjuk elvégezni. Az Agrárszektor most összegyűjtötte, mi mindent tehetünk a kiskertben annak érdekében, hogy a mai növényvédőszer árak mellett a legköltséghatékonyabban tudjuk alkalmazni azokat.

Megvan, mi tehetné gazdaságosabbá a mezőgazdaságot: sokan már így csinálják

A bioszén talajjavító hatásaival régóta foglalkoznak nemzetközi és magyar kutatók is. Az Ohio-i Egyetem új eredményei szerint nem csak fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá tudná tenni a mezőgazdaságot, hanem egyenesen negatív szénkibocsátóvá is tehetné a földművelést. Eközben már városi önkormányzatoknál is találtak módot a hasznosítására.

Most lehull a lepel: kiderül az igazság a magyar lisztről

A magyar boltokban a pékáruk is drasztikusan drágultak tavaly óta, sokszor nézhettünk farkasszemet 1000 forint feletti kenyérárakkal is. Ráadásul a hazai malomipart az elavultság, pontosabban az idejétmúlt gépparkok, épületek és szállító kapacitás jellemzi, az üzemeltetési költségek pedig magasak. Az új technológiákat kiszolgáló céllisztek hiánya azonban gátolja a termelést és az új termékek piacra jutását. Mindezentúl elmondható, hogy megkerülhetetlenné vált az, hogy ebben az ágazatban is komolyabb fejlesztések induljanak a versenyképesség érdekében.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Sorra költöznek ki ezekre az üdülőhelyekre a magyarok: már nem a Balaton a legfelkapottabb

Országszerte jellemző tendencia, hogy a városok állandó lakossága egyre csökkent, míg a kisebb településeké sokszor ugrásszerűen nőtt az utóbbi években. Különösen igaz ez a nagyobb városok agglomerációjára, illetve az üdülőövezetekre, melyben szerepet játszanak többek között a családtámogatások, az ingatlanárak emelkedése, és a világjárvány okozta karanténhatás is. Természetesen vannak kivételek is, egyes kisvárosok népszerűsége is nagymértékben nőtt az országban. A Pénzcentrum új cikksorozata régiónként elemezi, hogy mely településekre költözhettek a legtöbben az elmúlt években, mely városok, falvak váltak újra népszerűvé az egyes országrészekben, vármegyékben. Ezúttal Dél-Dunántúl régióban vizsgáltuk meg alaposabban, hogyan változott az állandó lakosság száma.

Horror bírság szedi áldozatait a magyar erdőkben: sokan nem sejtik, pedig ez szigorúan tilos

Nem is gondolnánk, hogy egy egyszerű kirándulás során is találkozhatunk ritka, különleges állatfajokkal a magyar erdőkben is. Sokan megijednek tőlül az első találkozás során, ám a rémületre semmi ok, ezek az ártalmatlan lények talán jobban félnek tőlünk, mint mi, tőlük. Éppen ezért, aki mostanában tervez kirándulást, például a Visegrádi-hegységbe, az jobban teszi, ha most nyitott szemmel jár és jobban körülnéz, mint eddig tette. Hiszen ki tudja, mivel találkozhatunk az erdőben bóklászva. Amire viszont mindenképp ügyeljünk, hogy ezek az állatok mind védettek, így borsos bírság ütheti a kezünket, ha kárt teszünk bennük!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 11:07