Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.19. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.19. hétfő

agrarszektor.hu
A sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem valószínű, esetleg az Alpokalján lehet, illetve északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.06.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.06.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.06.19.) napon.

2023.06.19. hétfő: A sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem valószínű, esetleg az Alpokalján lehet, illetve északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 18 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein folytatódik a melegedés, emiatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Leginkább fejfájás, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.06.20 kedd: Sok napsütés valószínű, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar térségében támad fel a szél. Délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Itt az új magyar kenyér, ami letarolhatja a boltokat: nem is hinnéd, miből készül

Magyarországon évente átlagosan 5 millió tonna búza terem, amelyből a hazai malmok 1-1,2 millió tonnát dolgoznak fel. Emellett azonban egyre népszerűbbek a nem hagyományos gabonafélékből készült lisztek, valamint az ezekből sütött kenyerek és pékáruk is. Ezek a hagyományos kenyérgabonáknál jellemzően kedvezőbb beltartalmi értékekkel rendelkeznek, és ez kivételesen egészséges táplálékká teszi őket, amelyek jó hatással lehetnek a különféle betegségekkel, allergiákkal és más problémákkal küzdők egészségére.

Filléres trükk a kertben: ez tényleg működik, így vedd fel a harcot a kártevők ellen

Akár hagyományos, akár bio-növényvédőszerekkel próbáljuk megoldani kiskertünk növényvédelmét, a problémák pontos előrejelzése növeli e tevékenységünk hatékonyságát, ezzel együtt pedig csökkenthetők a költségek. Míg a kórokozók esetén egyszerűbb a helyzet, hiszen a kerti működésük döntően az időjáráshoz kötött, addig a kártevőket érdemes megfigyelni, és tanulmányozni a rajzásdinamikájukat annak érdekében, hogy a megfelelő kezeléseket a legideálisabb időpontban tudjuk elvégezni. Az Agrárszektor most összegyűjtötte, mi mindent tehetünk a kiskertben annak érdekében, hogy a mai növényvédőszer árak mellett a legköltséghatékonyabban tudjuk alkalmazni azokat.

Megvan, mi tehetné gazdaságosabbá a mezőgazdaságot: sokan már így csinálják

A bioszén talajjavító hatásaival régóta foglalkoznak nemzetközi és magyar kutatók is. Az Ohio-i Egyetem új eredményei szerint nem csak fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá tudná tenni a mezőgazdaságot, hanem egyenesen negatív szénkibocsátóvá is tehetné a földművelést. Eközben már városi önkormányzatoknál is találtak módot a hasznosítására.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elárulta a Kifli vezére: ezek a boltok lehetnek az első nagy áldozatai a kiskereskedelem kivéreztetésének

Az én nézőpontom szerint a minőség és az ár az elsődleges nem az, hogy offline vagy online-e egy bolt - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Gabriel Makki, a Kifli ügyvezető igazgatója. A szakember szerinte ugyanis a verseny nem ott dől el, hogy ki hol árul, hanem sokkal fontosabb a magyar vásárlók számára, hogy milyen minőséget, milyen áron. A vezetőt kérdeztük friss kormányzati döntésekről is, amik közül többel egyetért, viszont a bevezetésük módját kifogásolja. Ahogy elmondta azt is, az egyre nagyobb terhek és az inflációs nyomás miatt bizony azok a kiskereskedelmi szereplők, akik sokkal inkább biznisz szemléletűek, semmint vásárló-centrikusak, hamar elvérezhetnek és eltűnhetnek a piacról.

Fillérekért vehetsz mesés nyaralókat ezeken a vidékeken: 2 millió alatt is van ajánlat

Ha külterületen pincét-présházat, hétvégi nyaralót veszünk, állami támogatásokról ne is álmodjunk, viszont, ha van egy kis megtakarításunk, meseszép panorámájú birtokokhoz juthatunk, akár pár millió forintért is. Meg is néztük, mennyiért lehet most, a nyári főszezon előtt vidéken nyaralóknak is beillő ingatlanokat vásárolni. Olyan birtokokat kerestünk, amelyeken szilárd falazatú építmény is található, gondolva arra, hogyha valaki lakáscéllal vagy víkendházként szeretné használni - ne kelljen teljesen újat építenie. Bár, tegyük hozzá - a válogatásunkban szereplő birtokok jó része akár borászkodásra is alkalmas, nem kell feltétlenül csak víkendházakban gondolkodni…

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?