Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.29. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható szétterülő, időnként összeálló gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.06.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.06.29.) napon.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.06.29.) napon.

2023.06.29. csütörtök: Sok napsütés várható szétterülő, időnként összeálló gomolyfelhőkkel. Elsősorban az ország keleti harmadában fordulhat elő zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható.
Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.
Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.06.30 péntek: Sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél főként a Dunántúlon időnként megélénkül. Késő délutánra 27 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Jön az olcsóbb áram az agrárcégeknek: de nem biztos, hogy mindenki jól jár vele

Június közepén a magyar kormány bejelentette, hogy körülbelül 5 ezer magyar agrárvállalkozás részére fog könnyítést nyújtani az áramszerződéseknél. Mint megtudtuk, július elejétől bizonyos ágazatok szereplőinél nettó 200 euró/MWh árszint mellett árplafont fognak bevezetni a fix áras áramszerződéseknél. Ennek értelmében az érintett cégeknek legfeljebb ennyit kellene kifizetnie havonta az áramszolgáltatóknak, a szerződésben foglalt ár és a fixált ár közötti különbséget pedig a kormány állná. Ez mindenképpen jól hangzik, de vajon mennyire gondolják igaznak az ágazat szereplői? Hogy látják a szakemberek, mennyi valósulhat meg ebből az intézkedésből? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Ömlik az import fokhagyma Magyarországra: durva, honnan érkezik a java

Évek óta folyamatosan csökken a fokhagyma termőterülete Magyarországon, míg 2022-ben körülbelül 780 hektáron termesztették a zöldséget, addig idén már csak 672 hektáron zajlik termelés - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Kiemelték, a termelési költségek növekedése, illetve az egyre szélsőségesebb időjárás hatással vannak a termelőkre, így sokan egyre kisebb felületen termesztenek. Az Agrárkamarától többek között azt is megtudtuk, hogy a hazai termelés nem fedezi teljes egészében az itthoni fogyasztást, így jelentős importra szorulunk fokhagymából, aminek a legnagyobb része Spanyolországból, Hollandiából és Olaszországból érkezik hazánkba.

Meghódítják a magyar földeket ezek az új gépek: egyre többen csapnak le rájuk

A precíziós eszközök beszerzését elősegítő pályázat sikere bizonyítja, hogy a magyar gazdák érdeklődnek ezek a gépek és technológiák iránt, de van még hova fejlődni - mondta el az Agrárszektornak Váradi Zoltán, a Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft. ügyvezetője. A szakember közölte, hogy a jövőben a kutatás-fejlesztésnek a hatékonyság növeléséről kell szólnia, de beszélt arról is, hogy mi várható a következő időszakban a gépbeszerzések terén Magyarországon, illetve hogy milyen körülmények között kell boldogulnia a következő időszakban az ágazat szereplőinek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lakáskrízis robbanhat Budapesten: a leggazdagabbak kiváltsága a saját otthon 2023-ban?

Az elmúlt években egyre nagyobbra nőtt a magyarországi ingatlanlufi, ami miatt jelenleg nem ritkák a fővárosban a milliós négyzetméter árak sem. Éppen ezért érdemes egy pillantást vetni arra, hogy az átlagos négyzetméterárak hogyan viszonyulnak a budapesti átlagfizetéshez. Azaz hány évnyi fizetésünkbe kerülne egy átlagos méretű lakás a főváros egyes kerületeiben. Jelen cikkünkben ennek, illetve annak jártunk utána, hogy van-e esélyünk hitel nélkül ingatlant vásárolni, vagy a legtöbb magyarnak csak álom marad egy saját, fővárosi ingatlan.

A nevetés gyógyító ereje: így segítenek az önkéntesek a kórházban fekvő gyerekeknek

A Nevetnikék Alapítvány egy olyan szervezet, melynek célja a kórházban fekvő kis betegek gyógyulásának támogatása játékos foglalkozásokkal, játékkészítő műhellyel, mesefalfestéssel. Önkénteseik segítségével kórházakba látogatnak, akik a nevetés gyógyító erejét felhasználva csökkentik a gyerkőcök szorongását és feszültségét, erősítve önbizalmukat. Felkerestük Kőműves Glóriát, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnökét, hogy jobban megismerjük a szervezet tevékenységét és célkitűzéseit.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?