Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.06. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.06. csütörtök

agrarszektor.hu
A záporok, zivatarok súlypontja egyre inkább a középső, valamint északi országrészre terjed át, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.07.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.07.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.07.06.) napon.

2023.07.06. csütörtök: A záporok, zivatarok súlypontja egyre inkább a középső, valamint északi országrészre terjed át, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is kialakulhat. A Dunántúl északnyugati részén tartósabban felhős lehet az ég, másutt általában több órára kisüt a nap a gomolyfelhő-képződés mellett, ami a déli óráktól már inkább a Dunától keletre lesz erőteljes. Ott többfelé, nyugatabbra elvétve alakulhat ki zápor, zivatar, melyet felhőszakadás is kísérhet. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, amit néhol erős, zivatar környékén akár viharos széllökés kísérhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között várható.
Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.07.07 péntek: Általában sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, a Dunától keletre lehet több a felhő, arrafelé záporok, zivatarok kialakulhatnak, akár még tartósabb eső is eshet. Az északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délutánra 24 és 30 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Nőtt a magyar marhaexport, de sokat csökkent az ár

Világszerte csökkent a marhaexport, idehaza viszont kismértékben nőtt az élőmarha-kivitel az első negyedévben, igaz, a behozatal ennél sokkal nagyobb mértékben emelkedett – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentéséből. Problémát jelent ugyanakkor az ágazatnak, hogy több kategóriában, így a fiatal bikák és a vágótehenek esetében is jelentősen csökkent a termelői ár egy év alatt.

Törékeny remények: a fordulat éve lehet 2023 a tejágazatban?

Minden főbb tejtermelési feltételt tekintve a tavalyi évnek teljes mértékben az ellentéte az idei, a váltás azonban a szektorban nem egyik napról a másikra megy végbe. A régóta jól ismert fáziseltolódás most különösen látványos: mindeddig a tavalyi, drága takarmánnyal etették az állatokat, de a tejár nagyot zuhant az év vége óta. Az idei takarmányhelyzet viszont jó, ráadásul már a spotpiaci tejárak is újra emelkednek, vagyis érik egy újabb fordulat a termelés feltételeiben. A kereslet ugyanakkor az exportpiacokon és a kirívó magyar élelmiszerinfláció miatt a boltokban is csökken, ahogy fogy a tehénállomány is. A kérdés, hogy a most remélt pozitív fordulat elegendő lesz-e arra, hogy a negatív folyamatokat megállítsa.

Kemény év után idén fellélegezhetnek a magyar haltermelők

Az elmúlt évek viszontagságai után idén – úgy tűnik – kicsit fellélegezhet a magyar halágazat. Míg 2022-ben a magas takarmányárak, a száraz és aszályos időjárás, a halevő madarak okozta károk és az ágazat szereplői által igényelhető támogatások hiánya csaknem a padlóra küldték a szektort, idén jóval biztatóbb a kép. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az Agrárszektor megkeresésére úgy fogalmazott, hogy minden viszonylagos, de a tavalyi katasztrofális évhez képest szinte minden jobb.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült az igazság: tényleg a SZÉP-kártyák miatt drágult meg a belföldi nyaralás Magyarországon?

A Széchenyi Pihenőkártya kibocsátása óta, több mint 10 éve valódi motorja a belföldi turizmusnak, sok olyan család jutott el a segítségével nyaralni, pihenni, kikapcsolódni, akik ezt csak nehezen engedhették volna meg maguknak enélkül. Nem tudjuk, miképp alakult volna a szektor helyzete nélküle, de az biztos, hogy élénkítette a keresletet, ami hatással volt az árakra. Ugyanakkor a mostani szállásárak nem emiatt, hanem az infláció és az energiaárak következtében ugrottak nagyot, persze nagy kérdés, hogy milyen hatása lesz a szektorra az, hogy az augusztus 1-től már hideg élelmiszer is vásrárolhatunk a feltöltött összegekből.

Küszöbön a tragédia: ilyen életveszélyes házakban él rengeteg magyar

A közhiedelem szerint, szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk. Akkor hoznak szerencsét, ha az otthonunkban találkozunk velük, hiszen szakemberek ellenőrzik a házunk kéményét. Ha jó állapotban van a kéményünk, jól működik, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és családunkat. Éppen ezért, nem érdemes őszig várni a kéménysepréssel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 9. 16:02