Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.09. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.09. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos idő lesz, csak kevés fátyol- illetve lapos gomolyfelhő lehet az égen, de ezek csapadékot nem adnak - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.07.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.07.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.07.09.) napon.

2023.07.09. vasárnap: Napos idő lesz, csak kevés fátyol- illetve lapos gomolyfelhő lehet az égen, de ezek csapadékot nem adnak. Gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére többnyire 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

A következő napon várható időjárás

2023.07.10 hétfő: Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de főleg az északi országrészben elvétve előfordulhat zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Már idén forgalomba kerülhet a svéd traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

Autonóm elektromos traktort tervezett és épített a svéd Traktorarvid, az Arvid Örde és a RISE kutatóintézetek. A Drever 120 névre keresztelt elektromos autonóm mezőgazdasági gépet először Svédországban, a Borgeby Fältdagar kiállításon mutatták be. A traktor létrehozásában a HydraSpecma, a Regal Components és a Micropower Group is részt vett.

Ott hever a lábaink előtt az igazi csodanövény: sokan nem tudják, de aranyat ér

Az elmúlt években több térségben is telepítettek jelentős mennyiségben csipkebogyót Magyarországon és habár sokan úgy gondolják, hogy igénytelen növény, ami kevés gondozással is jó hasznot hoz, akad néhány dolog, amin nem lehet spórolni a termesztése során - mondta az Agrárszektornak Kovács Szilvia, a NAIK, Gyümölcstermesztési Kutatóintézet tudományos főmunkatársa. Hozzátette, a gyógynövényt lehet gazdaságosan termeszteni hazánkban, és behozza a ráfordításokat, de komolyan kell venni a technológiát és meg kell keresni a megfelelő piacot az értékesítésre.

A vártnál is több a búza, 6 millió tonna felett lehet a termés

Kifejezetten jó, 6 tonna feletti országos termésátlagot mutatnak a mostani becslések a búza esetében, amely az egymillió hektárt meghaladó vetésterületet figyelembe véve jelentős, 6,13 millió tonnás országos búzatermést ígér - igaz, az előrejelzések egy része inkább 5,5 millió tonnát vár. Jók a számok az őszi káposztarepce és az őszi árpa esetében is, utóbbinál ráadásul a vetésterület legfrissebb számai lényegesen magasabbak, mint áprilisi becsléskor. Az eddigi információk szerint a fuzárium ugyan jelen van, de kezelhető mértékben. Az aratás – ha az időjárás éppen engedi – már zajlik, a piacon pedig érdemi mozgás nincs. A termelők áremelkedésre várnak, a tőzsdei mozgások szerint nem is alaptalanul. A felvásárlók ugyanakkor figyelmeztetnek: mindenhol jó a termés, és sok még az átmenő készlet is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Alig ismert szabály miatt ugorhat rengeteg magyar autós forgalmija: akár a rendszámod is elvehetik

Bosszantó apróság miatt bukta el műszaki vizsgáját a Pénzcentrum olvasója: szélvédőcserekor nem sikerült szakszerűen áthelyezni a regisztrációs matricát. Szerencséje volt, 1500 forintból megúszta az ügyintézést, rosszabbik esetben újra kellett volna rendszámozni a kocsit. A jogi szakértő szerint bár magát a matricát nem nevesítik a jogszabályok, de azt a rendszám részeként tekintik, sérülése, hiánya szabálytalannak minősül. Sőt, mint megtudtuk, akár azért is elkaszálhatnak egy-egy autót a műszakin, ha hiányzik a tanksapkája, vagy kiégett egy apró lámpa a rendszámtábla felett. Kevesen tudják, de a hivatalos regisztrációs matricán kívül másmilyet nem lehet a szélvédőre ragasztani - ez is bukó lehet a vizsgán.

Akár fél milliót is elszórnak erre a tehetős magyarok: úri huncutság, vagy tényleg megéri?

Egyre népszerűbbek az úgynevezett ültetőládák, vagy más néven magaságyások, amik megkönnyítik a hobbi kertészek dolgát, főleg az olyan területeken, ahol a talaj nem igazán termékeny. A magaságyás többek között azért is praktikus találmány, mert a palántázás és egyéb munkák közben nem kell a földön térdelni, az ide ültetett növények gondozása egyszerűen kényelmesebb, továbbá mi magunk tudjuk összeállítani a növényeinknek leginkább megfelelő talajszerkezetet. És persze az sem utolsó szempont, hogy nem kell feltétlenül a boltban megvásárolni, hiszen akár mi magunk is könnyen megépíthetjük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?