Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.11. kedd

agrarszektor.hu
Reggel, kora délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben sok napsütésre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.07.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.07.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.07.11.) napon.

2023.07.11. kedd: Reggel, kora délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben sok napsütésre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország nagy részén nem valószínű, legfeljebb az északkeleti, esetleg a délnyugati, nyugati határszélen alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 30 és 34 fok között valószínű.
Késő este 18, 26 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Számottevő fronthatással nem kell számolni, de a változásokra különösen érzékenyen reagálóknál gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.07.12 szerda: Az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. Délután 29, 38 fok között alakul, északkeleten maradhatnak 30 fok alatt az értékek.

Friss híreink:

Elképesztő számok láttak napvilágot: ennyi műtrágya fogy Európában

Műtrágya nélkül még ma is nehéz lenne elképzelni a mezőgazdaságot, a szektorban azonban komoly ingadozások figyelhetők meg. Hol csökken, hol növekszik a felhasznált műtrágyák mennyisége az EU-s országokban, amihez a háború, az aszály és a zöld törekvések mind-mind hozzájárultak. Növekedést például Bulgáriában - ahol a felhasznált mennyiség több mint kétszeresére nőtt -, valamint Romániában és Magyarországon lehetett tapasztalni. 

Ömlik az import burgonya Magyarországra: ki nem találnád, honnan érkezik a java

A zöldség-gyümölcstermelőknek sem volt könnyű az elmúlt időszak, és úgy tűnik, ez bizony a termelésen is meglátszik. Burgonyafronton igen katasztrofális a helyzet, hiszen krumpliexport volumene 2023 első negyedévében 68,7 százalékkal visszaesett az egy évvel korábbihoz képest. A paradicsomnál viszont már nem ilyen borúsak a kilátások, ugyanakkor egy másik alapzöldség, a hagyma is megsínylette az éveket. De, hogy pontosan mi jellemzi az agrárium ezen ágazatait, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így vezethetsz traktort a magyar utakon

Bár a legtöbben csak a földeken látunk traktorokat, kombájnokat és egyéb mezőgazdasági gépeket, azért valahogy el is kell oda jutniuk a telephelyükről. Hacsak a vezetők nem akarnak a kertek alatt, jelöletlen utakon közlekedni, akkor fel kell hajtaniuk a közutakra is. Az aratási időszakban látszólag "megszaporodnak" ezek a járművek az utakon, mivel azonban nagyobbak, lassabbak és több helyre van szükségük a manőverezéshez, gyakran fel tudják tartani a forgalmat. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezekre a gépekre teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a forgalomban részt vevő többi gépjárműre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megszólalt a Kia hazai elnöke: 40-50%-os zuhanás jöhet az autópiacon, 2025-ig nehezen lesz kilábalás

A forgalomba helyezési adatokban ugyan még nem látszik, mekkora a visszaesés a magyar autópiacon, viszont az új szerződések tekintetében már érezhető, hogy a helyzet nem túl rózsás egyik márkánál sem - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Nagy Norbert. A Kia Magyarország elnöke többek között arról beszélt, hogy nagy számban mondanak vissza korábbi megrendeléseket is az ügyfelek a legtöbb hazai márkánál, így a kereskedők most jellemzően komolyabb készletekkel rendelkeznek, ezeknek az autóknak ki kell pörögnie, ezért kedvezményeket hirdetnek rájuk - így jól járhat, aki mostanában venne új autót. A szakember kifejtette, most érkezett el az a pont, amikor a Kia ismét tud vállalni árgaranciát egy bizonyos euróárfolyamig. Arról is kérdeztük, mit tapasztalnak a finanszírozási oldalon: elmondta, nem meglepő, hogy ilyen magas kamatkörnyezetben kevesen mernek hitelre autót venni, viszont újra népszerűek a változó kamatozású termékek - ugyanis az ügyfelek is azzal számolnak, folytatódik a kamatcsökkentés. Szóba került az is, hogy miért nem vonzó manapság a fiataloknak az autószerelő szakma és az egyre szigorodó EU-s normák is terítékre kerültek. Interjú.

Kiderült a nagy légkondi-titok: sok vidéki él tévhitben, durván megfizetik az árát

Míg 2022-ben komoly drágulás zajlott le a klímaberendezések piacán, 2021-hez képest 35-40 százalékkal is megdrágultak, addig idén visszaestek az árak, legalább átlagosan 10 százalékkal, de vannak, akik 20-30 százalékos árcsökkenésről beszélnek a berendezések és a munkadíjak esetében. A HelloVidek szakembereket kérdezett, mi a tapasztalatuk idén nyáron a lakosság klímaigényeivel kapcsolatban, és mire számítson, aki még most, a kánikula beindulása után szereltetne be légkondicionáló berendezést a házába, lakásába.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?