Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.14. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.14. péntek

agrarszektor.hu
Napos idő várható kevés gomolyfelhővel, döntően csapadék nélkül, csak az északkeleti tájakon lehet egy-egy futó zápor - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.07.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.07.14.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.07.14.) napon.

2023.07.14. péntek: Napos idő várható kevés gomolyfelhővel, döntően csapadék nélkül, csak az északkeleti tájakon lehet egy-egy futó zápor. A szél mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 21 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.07.15 szombat: Jobbára derült, napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A csúcsérték 29 és 34 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a barackot az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

A barack az egyik legkedveltebb gyümölcsök közé tartozik a magyarok körében, örömmel fogyasztjuk magában, gyümölcsléként, lekvárként vagy rakjuk bele bármilyen süteménybe. Az elmúlt években azonban megsínylette az időjárást, tavaly több termelő is arról számolt be, hogy tulajdonképpen nem maradt egy darab kajszija sem a fákon. Idén úgy tűnik, hogy egy kicsit jobb a helyzet, az árak tekintetében viszont nem lehet mindenki boldog. Alábbi cikkünkből kiderül, hol és hogyan juthatunk hozzá ehhez a finom a csemegéhez valamivel olcsóbban.

Alaposan átírja a termelés szabályait az EP által megszavazott törvény

Komoly vitákat váltott ki, ám szűk többséggel elfogadta szerdán az Európai Parlament a természet helyreállításáról szóló törvényt, amellyel kapcsolatban az igazán kemény tárgyalások várhatóan még csak most következnek. Az ellenzők szerint a jogszabály ellehetetleníti a mezőgazdasági termelést és veszélyezteti az élelmiszer-ellátást, a pártolók szerint ugyanakkor jelentős lépés a klímaváltozás elleni küzdelemben, hozzájárul a biodiverzitás megőrzéséhez. A jövőben ennek megfelelően az EU előtérbe helyezné az extenzív, illetve az ökológiai gazdálkodást, védené a beporzókat és a madarakat. Minden célhoz kemény számokat rendelnek majd, és sok múlik a most következő finomhangolási időszakon is, amelynek során a tagállamokkal egyeztetnek. Várhatóan ennek során még nagyobb viták lesznek, mint az elmúlt hónapokban.

Ezt a hibát sokan elkövetik nyáron: erről tudnod kell, ezen múlhat az állatok sorsa

Igazi kánikula van már napok óta Magyarországon, és úgy tűnik, hogy a java még csak most jön. Az elkövetkezendő napokban ugyanis közel 40 fok is lehet, ami nemcsak az embereket, hanem bizony az állatokat is megviseli. Ebben a nagy melegben különösképpen oda kell figyelnünk a jószáginkra, hiszen könnyen meglehet a baj. A folyamatos vízutánpótlás, a megfelelő etetés és az árnyék biztosítása elengedhetetlen, ám van más is, amit érdemes betartania a gazdáknak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Jókora felfordulás jön a hazai lakáspiacon: ráfázhat, aki lakást bérel 2023-ban

Július 26-án hirdetik ki a felvételi ponthatárokat, azonban a kollégiumi szobák száma korlátozott, gólyaként pedig sokszor még nehezebb bekerülni, mint később. Éppen ezért rengetegen próbálnak ebben az időszakban albérletet találni maguknak, de sok család elgondolkozik azon is, hogy vásároljanak a frissen érettségizett gyereküknek egy saját ingatlant. De vajon mi éri meg 2023-ban jobban? Bérelni vagy vásárolni? Persze az egyszerű válasz az az, hogy a saját ingatlan mindenképpen jobban megéri, hiszen a hitelt törlesztve a lakás egyszer a miénk lesz, míg az albérlet esetében a tulajdonos zsebébe vándorol az összeg. Azonban a kérdés nem ennyire fekete-fehér: nem mindenki rendelkezik ugyanis kellő mértékű önrésszel, ráadásul sokszor nem egy életre szól az első albérlet, miközben jelen pillanatban a törlesztőrészletek is jóval magasabbak, mint az albérleti díjak. A Pénzcentrum most annak járt utána, hogy vajon a fővárosban, illetve a nagyobb egyetemi városokban mi a helyzet az albérlet és az ingatlan árakkal, azaz bérelni vagy vásárolni éri-e meg jobban.

Alig ismert gyümölcs lehet a befőzés slágere idén nyáron: filléres, minden kertben megterem

A legízletesebb, legkülönlegesebb nyári gyümölcseink közé tartozik az egres, avagy a köszméte, népies megnevezésén büszke vagy piszke, ami egyedi megjelenésével és savanykás ízével felejthetetlen élményt nyújt mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek. Járjunk utána, mi mindenre jó ez a nyári bogyósgyümölcs, hogyan lehet a konyhában hasznosítani és hogyan őrizhetjük meg az ízét befőttként, dzsemként, hogy a szezon múltával is élvezhessük!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?