Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.15. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.15. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, napos időre kell számítani csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.07.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.07.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.07.15.) napon.

2023.07.15. szombat: Túlnyomóan derült, napos időre kell számítani csapadék nélkül. A délies légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a szél, ahol egy-egy erős lökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.07.16 vasárnap: Napos időre számíthatunk, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, ugyanakkor északnyugatra esetleg besodródhat egy-egy zápor vagy zivatar. A délkeleti, majd délnyugati szél helyenként megélénkül, később a Kisalföldön már északnyugatira fordul. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között várható.

Friss híreink:

Tényleg egészséges a veganizmus? Meglepő tények láttak napvilágot

Hosszú viták tárgya a húsmentes étrend hatása a környezetre, de azt talán még nehezebb kideríteni, egészségesebbek-e a vegán diétát követők. A válasz nem egyszerű, és bár egy sor jótékony hatása van, az újrafeldolgozott ételek túlsúlya és a makrotápanyagok hiánya máshol visszaüthet, ha a húsmentes életet választjuk.

Fillérekért veszik a barackot az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

A barack az egyik legkedveltebb gyümölcsök közé tartozik a magyarok körében, örömmel fogyasztjuk magában, gyümölcsléként, lekvárként vagy rakjuk bele bármilyen süteménybe. Az elmúlt években azonban megsínylette az időjárást, tavaly több termelő is arról számolt be, hogy tulajdonképpen nem maradt egy darab kajszija sem a fákon. Idén úgy tűnik, hogy egy kicsit jobb a helyzet, az árak tekintetében viszont nem lehet mindenki boldog. Alábbi cikkünkből kiderül, hol és hogyan juthatunk hozzá ehhez a finom a csemegéhez valamivel olcsóbban.

Alaposan átírja a termelés szabályait az EP által megszavazott törvény

Komoly vitákat váltott ki, ám szűk többséggel elfogadta szerdán az Európai Parlament a természet helyreállításáról szóló törvényt, amellyel kapcsolatban az igazán kemény tárgyalások várhatóan még csak most következnek. Az ellenzők szerint a jogszabály ellehetetleníti a mezőgazdasági termelést és veszélyezteti az élelmiszer-ellátást, a pártolók szerint ugyanakkor jelentős lépés a klímaváltozás elleni küzdelemben, hozzájárul a biodiverzitás megőrzéséhez. A jövőben ennek megfelelően az EU előtérbe helyezné az extenzív, illetve az ökológiai gazdálkodást, védené a beporzókat és a madarakat. Minden célhoz kemény számokat rendelnek majd, és sok múlik a most következő finomhangolási időszakon is, amelynek során a tagállamokkal egyeztetnek. Várhatóan ennek során még nagyobb viták lesznek, mint az elmúlt hónapokban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nem álom az olcsó balatoni nyaralás: így ússzák meg tizedáron a szállást az élelmes magyarok

Hiába voltak kénytelenek árat emelni idén, még mindig az egyik legolcsóbb szállásforma a kempingezés: egy négytagú család akár már éjszakánként 10 ezer forintért is megszállhat a Balaton partján, közvetlenül a vízparton. Igaz, a felszerelést, a sátrat, a hálózsákot és a kempingfőzőt meg kell venni hozzá, de ez egyszeri beruházás. A Kempingszövetség elnöke szerint reneszánszát éli ez a nyaralási forma, igaz azonban a magyar kempingek minősége ma még sok tekintetben elmarad a kívánt színvonaltól - de a szövetség azon dolgozik, hogy ez mihamarabb megváltozzon. Ám az idei év legnagyobb kérdése, hogy a mostani magas infláció, a reálbérek csökkenése meghozza-e nagy bumm a kempingekben. 

Brutális bírságot kaphat ezért rengeteg magyar: sokan nem tudják, pedig ezek mind védett állatok

Nyíralás, kirándulás során, legyen szó erdőben barangolásról vagy balatoni csobbanásról, sokszor találkozhatunk kígyókkal, siklókkal. Noha elsőre ez rémisztő lehet, fontos tudnunk, hogy nincs mitől tartani a kirándulóknak és a fürdőzőknek sem. Melyek azok a fajták, melyek a kertekben vagy erdőn, mezőn felbukkannak? Most akkor élnek Magyarországon emberre veszélyes fajok vagy sem? Mit tegyünk, ha találkozunk velük? Tényleg tud harapni a sikló? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk Braunmüller Lajostól, az Agrárszektor főszerkesztőjétől.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?