Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.16. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.16. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos idő ígérkezik, csupán kevés gomolyfelhő képződhet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.07.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.07.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.07.16.) napon.

2023.07.16. vasárnap: Napos idő ígérkezik, csupán kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a délies szelet kísérhetik élénk széllökések.

A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű, de egy-egy helyen 38 fok sem kizárt.
Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Bár front nincs felettünk, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyeknél a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás, migrén, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, fáradékonyság hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. Nőhet a reakcióidő. Fokozódik a kánikula, a hőség, emellett a déli órákban nagyon erős UV-B sugárzás várható.

A következő napon várható időjárás

2023.07.17 hétfő: Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel, északon, északkeleten azonban erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ott van nagyobb esély helyenként záporra, zivatarra. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délutánra 30, 39 fokig melegszik fel a levegő, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Nagy ötlettel állt elő a John Deere: merész csavarral turbóznák fel a gépeiket

Mostanra a John Deere már jó pár technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy teljesen autonóm traktorokat és talajművelő rendszereket állíthasson elő. Ezt a koncepciót a gyártó először 2022 elején a Consumer Electronics Show-n (CES) mutatta be. A John Deere-nél egyébként már tavaly ősz óta zajlanak a 8R traktorra és 2430-as véső rendszerű talajlazítóra utólagosan beszerelhető autonómia-készletek tesztjei.

Tényleg egészséges a veganizmus? Meglepő tények láttak napvilágot

Hosszú viták tárgya a húsmentes étrend hatása a környezetre, de azt talán még nehezebb kideríteni, egészségesebbek-e a vegán diétát követők. A válasz nem egyszerű, és bár egy sor jótékony hatása van, az újrafeldolgozott ételek túlsúlya és a makrotápanyagok hiánya máshol visszaüthet, ha a húsmentes életet választjuk.

Fillérekért veszik a barackot az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsóbban

A barack az egyik legkedveltebb gyümölcsök közé tartozik a magyarok körében, örömmel fogyasztjuk magában, gyümölcsléként, lekvárként vagy rakjuk bele bármilyen süteménybe. Az elmúlt években azonban megsínylette az időjárást, tavaly több termelő is arról számolt be, hogy tulajdonképpen nem maradt egy darab kajszija sem a fákon. Idén úgy tűnik, hogy egy kicsit jobb a helyzet, az árak tekintetében viszont nem lehet mindenki boldog. Alábbi cikkünkből kiderül, hol és hogyan juthatunk hozzá ehhez a finom a csemegéhez valamivel olcsóbban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szabályosan menekülnek ezekből a falusi csokos falvakból a magyarok: mégis, mitől ijedtek meg?

2023. július 11-én este jelentek meg a Magyar Közlönyben a falusi csok új szabályai, köztük az érintett települések listája is. Ez a lista az utolsó tavaszi módosítás óta nem változott, pedig az azon szereplő településeknek közel negyedén nemhogy fogyna a lakosság, hanem még nőtt is az elmúlt évtized során. Számos olyan község is akad Magyarországon, amelyen továbbra sem elérhető a falusi csok, pedig népessége apadófélben van. A Pénzcentrum most a friss, 2022-es népszámlálás alapján vizsgálta át a falusi csokos települések listáját. A lakosságszám változásai alapján megállapítható, hogy egyes helyeken - ha a népességfogyás megállítása a cél -, már semmi szükség a támogatásra, míg máshol nagyon is elkélne a segítség. Mutatjuk azoknak a telelpüléseknek a ranglistáját is, amelyek a legnépszerűbbnek bizonyultak az utóbbi két évtizedben.

Ilyen luxus üvegházakat épít a kertbe a vidéki elit: vajon tényleg megér több milliót?

Sokkal egyszerűbb üvegházban zöldséget, fűszernövényeket termeszteni, mint azt elsőre gondolnánk. Ha megépítjük kertünkben a sajátunkat, azzal a termesztés sokkal kiszámíthatóbbá, jelentősen hatékonyabbá tudjuk tenni. Nem muszáj hatalmas gazdaságban gondolkodni, hobbikertészetként, a családnak való termesztés céljából is építhetünk üvegházat. Hogy mire érdemes figyelni? Mit termeszthetünk benne? Milyen jogszabályok vonatkoznak az építésére? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?