Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.23. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.23. vasárnap

agrarszektor.hu
Túlnyomóan napos idő valószínű délután már kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.07.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.07.23.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.07.23.) napon.

2023.07.23. vasárnap: Túlnyomóan napos idő valószínű délután már kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A nap nagy részében csapadék nem valószínű, de este nyugat felől egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A déli, délnyugati szél jellemzően mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 32 fok között várható.
Késő este 17 és 24 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs felettünk, a légköri változásokra érzékenyek - legalábbis átmenetileg - fellélegezhetnek. A déli órák környékén ismét nagyon erős lesz az UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2023.07.24 hétfő: Fátyolfelhős, napos idő valószínű, de nagyobb eséllyel az északi, északkeleti tájakon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé a délutáni, esti óráktól növekszik a zápor, zivatar esélye. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A csúcsérték 31, 36 fok között várható.

Friss híreink:

Tuti tipp burgonyatermesztéshez: így lehetne garantáltan bőséges a termés

Ahogy más szántóföldi kultúráknál is, úgy a burgonyatermesztésnél is egyre inkább elkerülhetetlen a robotizáció és a munkafolyamatok automatizálása. Egy nemrégiben készült német tanulmány szerint az európai piacon a Robotti két modellje a legjobb a burgonya termesztésére.

A hét, amikor Oroszország bombát dobott a gabonapiacokra

Megrángatta a gabona globális piacát az az orosz bejelentés, hogy Moszkva nem tartja magát tovább a tavaly tető alá hozott, nagy jelentőségű fekete-tengeri gabonamegállapodáshoz. A kezdeti aggodalmak rögtön emelték a búza árát, de megnyugvást hozott az, hogy az ukránok jelezték: folytatják a szállítást, és az elemzők jónak értékelték más régiók kínálatát is. Oroszország erre szerdán bejelentette: legitim katonai célpontnak tekinti a gabonaszállító hajókat, amely olyan kockázatot jelent, amelyet vélhetően nem vállalnak majd a szállító hajók és a mögöttük álló biztosítók. A helyzet egyelőre megoldatlan, várhatóan felpörög az EU keleti tagállamain keresztül történő szárazföldi szállítás. Ez lényegesen kisebb kapacitást jelent, mint a tengeri útvonal, ráadásul a keleti tagállamok – köztük Magyarország – csak a tranzitot fogadja el, az importot nem.

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket sose ültesd a sárgarépa mellé

A sárgarépa az egyik legkedveltebb zöldségek egyike, amit ráadásul otthon is könnyen termeszthetünk. Nem túl nehéz az ápolása, néhány dologra természetesen oda kell figyelni. Ugyanakkor több olyan növény is van, amit bátran ültethetünk a répáinkkal együtt, úgynevezett társnövényként - ezeket viszont jól meg kell gondolunk. Alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy pontosan melyek is ezek a növények és mik azok, amiket érdemes elkerülni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Rendkívüli tanév jöhet 2023 szeptemberétől: erre minden magyar szülő készüljön fel

A 2023/2024-es tanév hivatalos rendje várhatóan majd csak augusztus első napjaiban jelenik meg a Magyar Közlönyben, ám az előző évek tapasztalataiból kiindulva összeraktuk, hogy nézhet majd ki, mikor kezdődik, és mikor ér véget az előttünk álló tanév. Arról egyelőre nincs semmiféle információ, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is elmaradna az őszi szünet.

Hűsölj fillérekért vagy ingyen a kánikulában: íme 8 gyönyörű strand folyópartjainkon

Tombol a kánikula, és ilyenkor semmi sem esik jobban, mint megmártózni egy hűs, természetes vízben. Szerencsére itthon is van erre számos lehetőség, folyóink festői szépségű szabadstrandokkal csalogatnak. Vannak olyan részek, ahol a folyó egyenesen tengerpartra emlékeztet, ráadásul számos helyen bőséges programkínálatokkal várják az érdeklődőket egész nyáron. Ugyanakkor, ha olyan helyen csobbanunk, ahol nincs kijelölt strand, nagyon megüthetjük a bokánkat. Most bemutatunk az ország legszebb, kiváló vízminőségű strandjai közül nyolcat, ahol ingyen hűsölhetünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?