Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.24. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.24. hétfő

agrarszektor.hu
Késő délutánig az ország legnagyobb részén napos, gyengén felhős, száraz idő várható, de a Dunától keletre időszakosan lehetnek erősen felhős körzetek - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.07.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.07.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.07.24.) napon.

2023.07.24. hétfő: Késő délutánig az ország legnagyobb részén napos, gyengén felhős, száraz idő várható, de a Dunától keletre időszakosan lehetnek erősen felhős körzetek. Az északkeleti tájakon kevés helyen és kis eséllyel kialakulhatnak záporok, zivatarok. Késő délutántól, kora estétől viszont már egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulnak ki záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel északon, északnyugaton heves zivatarok is előfordulhatnak. Sokfelé kísérik élénk, a Dunántúlon erős lökések a déli, délnyugati szelet. Zivatarok környezetében viharos, akár károkozó széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.
Késő estére többnyire 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge melegfront jellegű változás várható, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2023.07.25 kedd: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett az ország nagy részén többórás napsütés valószínű. Sok helyen előfordulhat zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd északnyugati szél. Zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet délután 24, 36 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Itt az igazság a génmódosításról? Ezt sokan nem gondolták volna

Szarv nélküli szarvasmarha, betegségekkel szemben rezisztens sertések és allergénmentes állatok - elsőre olyan, mintha valamilyen scifi filmben lennénk, pedig ez a mai, modern valóság és tudomány. A köztudatban a GMO is mondhatni, hogy „rosszul cseng”, van, aki ódzkodik tőle, van, aki ellenzi és persze vannak olyanok is, akik elfogadják vagy egyszerűen csak nem törődnek vele. Olvashatunk, hallhatunk sok mindent ezzel kapcsolatban, ám pontos tényekről, alátámasztott információkról, tapasztalatokról, magyarázatokról már annál kevesebbet. Itt az ideje eloszlatni a kételyeket, lapunk több kérdésnek is utánajárt a GMO-val kapcsolatban. 

Tuti tipp burgonyatermesztéshez: így lehetne garantáltan bőséges a termés

Ahogy más szántóföldi kultúráknál is, úgy a burgonyatermesztésnél is egyre inkább elkerülhetetlen a robotizáció és a munkafolyamatok automatizálása. Egy nemrégiben készült német tanulmány szerint az európai piacon a Robotti két modellje a legjobb a burgonya termesztésére.

A hét, amikor Oroszország bombát dobott a gabonapiacokra

Megrángatta a gabona globális piacát az az orosz bejelentés, hogy Moszkva nem tartja magát tovább a tavaly tető alá hozott, nagy jelentőségű fekete-tengeri gabonamegállapodáshoz. A kezdeti aggodalmak rögtön emelték a búza árát, de megnyugvást hozott az, hogy az ukránok jelezték: folytatják a szállítást, és az elemzők jónak értékelték más régiók kínálatát is. Oroszország erre szerdán bejelentette: legitim katonai célpontnak tekinti a gabonaszállító hajókat, amely olyan kockázatot jelent, amelyet vélhetően nem vállalnak majd a szállító hajók és a mögöttük álló biztosítók. A helyzet egyelőre megoldatlan, várhatóan felpörög az EU keleti tagállamain keresztül történő szárazföldi szállítás. Ez lényegesen kisebb kapacitást jelent, mint a tengeri útvonal, ráadásul a keleti tagállamok – köztük Magyarország – csak a tranzitot fogadja el, az importot nem.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez a kertes házban élő magyarok új mániája: és még olcsóbban is kijöhet, mint egy medence

Egyre több településen vezetnek be vízkorlátozásokat a nyár legmelegebb időszakaiban, ilyenkor tilos folyóvízzel locsolni a kertet, autótmosni vagy medencét tölteni. A víz tehát fogy, ennek ma már Magyarországon is kézzelfogható jelei vannak. Létezik azonban más módja is az otthoni kerti fürdőzésnek, mint a klóros műanyag vagy épített medencék, a biotavak. Ha jül van megépítve, szinte nincs is fenntartási költsége, így tulajdonképpen olsóbb, a hagyományos "döglöttvizes" medence.

Elárulta titkát az Év Fagylaltja nyertese: na ezért kerül 600 forintba egy gombóc 2023-ban

Több mint fél évig dolgozott azon a recepten, amely végül elnyerte a szakmai zsűri tetszését. Többször is változtatta az arányokat, az alapanyagokat és a hozzávalókat, de a minőségről nem volt hajlandó lemondani. Az utolsó pillanatban még egy másik receptet tartott esélyesebbnek a versenyre, de aztán a családja javaslatára meggondolta magát. De végül bebizonyosodott, hogy jól tette: Somodi János sütőtökös mandula, dió variációkkal fantázianevű fagylaltja lett a 2023-as év fagylaltja, amelyet a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készített el. A HelloVidék most az aranyérmes fagyi megálmodójával beszélgetett.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?