Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.11. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.11. péntek

agrarszektor.hu
A pára és ködfoltok gyors feloszlását követően általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és számottevő csapadék sem valószínű - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.08.11.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.08.11.) napon.

2023.08.11. péntek: A pára és ködfoltok gyors feloszlását követően általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és számottevő csapadék sem valószínű. Az északi, északnyugati szél elvétve élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.
Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.08.12 szombat: Napos időre számíthatunk, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. Délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Hova tesszük majd a kukoricát és a napraforgót?

A tavalyi átmenő készletekkel és a kalászosok mostani betakarításával javarészt felteltek a hazai raktárkapacitások a gabonapiacon, ráadásul egyelőre szinte áll a forgalom, vagyis úgy tűnik, mind a vevők, mind pedig az eladók a másik félre várnak, az árelképzelések egyelőre távol vannak egymástól. Ha mindez tartós marad, akkor problémás lehet az őszi betakarítású növények, a kukorica és a napraforgó termésének elhelyezése. Bár utóbbiak esetében természetesen még nem mondhatók pontos számok, de ha minden jól alakul a földeken, akkor akár 8 millió tonna áru érkezhet október-november folyamán a raktárakba, ahonnan addig hasonló mennyiségű búzát kellene eladni. Az export és a malmi kereslet ugyanakkor takaréklángon van egyelőre.

A párnacihából kénytelenek finanszírozni az őszi munkákat a gazdák

A magas inputköltségekre alacsony terményárak érkeztek, amely a magas kamatszintekkel párosulva különösen nehézzé teszi a szántóföldi növénytermesztés legköltségesebb időszakát, a hamarosan következő őszi munkálatok és vetés idejét. Számba véve a klasszikus finanszírozási eszközöket a tavalyi eredmény felhasználásától a terményértékesítésen át a banki forrásokig azt láthatjuk, hogy csak rossz vagy legalábbis elégtelen megoldásokat találunk. A jelek szerint rég nem látott mértékben fognak a termelők úgy dönteni, hogy személyes, illetve családi vagyonuk egy részét fordítják a következő hónapok költségeinek fedezésére.

Hogyan lehetünk sikeresek az agráriumban? - Kiderül az Agrárszektor Konferencián

A legígéretesebb agrárgazdasági fejlesztési és befektetési lehetőségeket mutatja be az Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. Az év egyig legjelentősebb és legrangosabb agráreseményének számító rendezvény napirendre tűzi mindazokat a témákat, amelyek rövid- és hosszú távon leginkábba meghatározzák az agrárpiaci szereplők eredményes tevékenységeit és sikeres üzleti döntéseit.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kár lenne tovább tagadni: kiderült, ennyivel keresnek többet a férfiak a nőknél Magyarországon

Majdnem bruttó 95 ezer forinttal keresett kevesebbet átlagosan egy nő egy férfinál Magyarországon az idei első negyedévben - derült ki a KSH adataiból, ahogy arra is fény derült, hogy a nők fizetése jóval kisebb mértékben emelkedett a férfiakénál. A bérolló százalékban nemigen változott az utóbbi években, viszont a fizetések folyamatos emelkedése miatt a konkrét összeg egyre csak nőtt. A dologra uniós szintű megoldás születhet, de nem egyhamar. Ami a korcsoportok béreit illeti: legnkább a 20 év alattiaknak emelkedett a fizetése 2022 első negyedévéhez képest, viszont a KSH szerinti átlagbért sem ők, sem a 20-29 évesek messze nem kapják meg.

A magyarokat sem kíméli a klímaváltozás: ezeket a mediterrán növényeket már itthon is termeszthetjük

A klímaváltozás hatásait Magyarországon is egyre inkább érezhetjük: a hosszú, aszályos nyarakat egyre enyhébb, esősebb telek követik, az átmeneti időszakok pedig érzékelhetően lerövidültek – mindez azonban nem csak a mi komfortérzetünkre, hanem a mezőgazdaságra és a konyhakerti növényekre is nagy hatással van. Mutatjuk, milyen mediterrán jövevénynövények találtak otthonra Magyarországon, hol termesztik őket és mi mindent érdemes tudnunk róluk, legfőképp a konyhában!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?