Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.20. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.20. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos idő várható többnyire lapos gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.08.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.08.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.08.20.) napon.

2023.08.20. vasárnap: Napos idő várható többnyire lapos gomolyfelhőkkel. Néhol - legnagyobb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti tájain és az Északi-középhegységben - fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csak néhol lehet élénk, zivatarok környezetében erős széllökés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű.
Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással most nem kell számolni, de a fülledt, meleg idő megterhelő lehet a szervezetünk számára.

A következő napon várható időjárás

2023.08.21 hétfő: Napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Néhol megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Délután döntően 31 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Friss híreink:

Végzetes hiba: ezeket a zöldségeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Egyre többen szeretnénk a konyhakertben vegyszerek nélkül is jó eredményeket elérni. Ebben a növények egymást is segíthetik, vagy gátolhatják: ez az allelopátia. Megismerve az alapokat, a növények e tulajdonságait a szolgálatunkba állíthatjuk.

Ilyen könnyű a rettegett növénybetegség elleni védekezés: ez a trükk működik

Együttműködési megállapodást kötött az Antobot és a CleanLight a kertészeti ágazatban alkalmazott robotika támogatása érdekében. A CleanLight UV-technológiája az Antobot autonóm robotplatformjával együtt lehetővé teszi, hogy a termelők egyszerűen, hetente többször is alkalmazzanak a növényekre UV-C kezelést, amivel hatékonyan megelőzhető a lisztharmat kialakulása a kertészetekben.

Patkányok lehetnek a magyar kertekben: méreg helyett így védekezz ellenük

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy ellenőrizetlenül, külföldi rágcsálóirtószerek kerülnek be Magyarországra, és ezt a gazdaságok saját felhasználásra alkalmazzák - tájékoztatta az Agrárszektort Kovács Tamás, a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte, a készítmények helytelen alkalmazása komoly veszélyekkel jár, nem beszélve arról, hogy sokszor eredménytelen a használatuk, és a patkányirtás sem sikeres. Hozzátette, a városi patkányirtás igénye évek óta konstans Magyarországon, ugyanakkor a mezőgazdaságban inkább megkérdőjelezik ennek szükségességét, pedig a patkányok távol tartására valójában a mai napig semmilyen készítmény, eszköz, házi módszer nem áll rendelkezésre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Több tízezres támogatást kaphatnak szeptemberben a magyar családok: mutatjuk, hol igényelheted

Az idei tanév talán még az eddigieknél is nagyobb anyagi terhet ró az iskolás gyermekek szüleire, hiszen minden drágul, a keresetek pedig egyre kevesebbet érnek. A terhek enyhítésének érdekében sok önkormányzat kínál iskolakezdési támogatásokat gyermeket nevelő lakosai számára, összeszedtünk pár példát. Az összes kerületet és települést persze nem értük el, ha érdekel a lehetőség, fltétlenül érdeklődj a polgármesteri hivatalban.

Ezek a legjobb állatkertek a vidéki Magyarországon: mutatjuk a jegyárakat, látnivalókat

Kisgyermekes, de akár nagygyermekes családoknak is kiváló program nyárom egy-egy állatkert meglátogatása a strandolás mellett, hiszem oda olyankor is el lehet menni, ha a nap nem süt hétágra. De akkor is kiváló kikapcsolódás lehet, mert a hatalmas fák lombkoronái alatt a hőség is elviselhetőbb a városokban. Kelet-Magyarország is rendelkezik csodálatos állatkertekkel, a Nyíregyházi Állatpark országhatáron túl is híres, a Debreceni Zoo különlegessége pedig az, hogy az országban egyetlen működő hagyományos vidámparkként a kicsiknek és a nagyoknak is számtalan élményeleme kínál nemcsak önfeledt, de látványos kikapcsolódást is, ilyen a napokban átadott barokk körhinta, vagy az állatkert régi büszkesége, a szecessziós forgó, de az elvarázsolt kastély sem okoz senkinek csalódást. De a Dunántúl legfelkapottabb állatkertje is igai különlegességekkel vár a Balaton közelében.  Mutatjuk, mi az, amit feltétlenül próbálj ki, ha ezeken a helyeken jársz! 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57