Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.02. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.02. szombat

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.09.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.09.02.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.09.02.) napon.

2023.09.02. szombat: Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Az Alpokalja és a Bakony mellett északkeleten is kialakulhat néhány zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél az ország északkeleti harmadában megélénkül.

A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között várható.
Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért szombaton fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.09.03 vasárnap: Észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a délelőtt folyamán a déli országrészben lehet. A délután folyamán északnyugat felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. Már délelőtt előfordulhat északon zápor, zivatar, napközben pedig már másutt is, elszórt jelleggel lehet csapadék. Estétől jelentősen csökken a csapadék esélye, akkor legfeljebb az Alföldön, illetve a középső területeken lévő összeáramlási zónában fordulhat elő záporeső. Az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között, északon 24 fok alatt alakul.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg könnyen a hangyáktól

A hangyák sok bosszús pillanatot okozhatnak a házunkban és a kertünkben egyaránt, ezért fontos, hogy megfelelően védekezzünk ellenük. Nem könnyű ugyanakkor felvenni ellenük a harcot, főleg nem akkor, ha mindezt természetbarát módon szeretnénk megtenni. A lényeg, hogy ne essünk pánikba, alábbi cikkünk segítségével könnyedé megszabadulhatunk a nemkívánatos vendégektől úgy, hogy még a környezetünkben sem teszünk kárt.

Az előrelátó gazdák nem a minőségen spórolnak

Az időjárás kihívások, a jövedelmezőség problémái és más tényezők határozzák meg a gazdák gondolkodását, akik közül sokan így sem mondanak le a megfelelő és minőségi inputanyagok és vetőmagok használatáról - mondta el az Agrárszektornak Sergii Kharin, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a gazdasági nehézségek továbbra sem tették zárójelbe a fenntarthatósági törekvéseket, sőt, ezek a stratégiák segíthetnek a stabilabb megtérülés elérésében is.

Idén is keressük a mezőgazdaság legkiválóbb példáit (videó)

A Portfolio Csoport 2023-ban is megrendezi az év legjelentősebb agrárkonferenciáját, az Agrárszektor 2023-at. A már hagyományosan Siófokon megtartott kétnapos, nagyszabású esemény keretében idén is díjazzuk a legkiválóbb agrártermelőket és -szakembereket, akik különböző kategóriákban nyerhetik el az elismeréseket. A díjakra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a részleteket az érdeklődők itt találják. Összeállításunkban most néhány tavalyi díjazottal készült videót mutatunk be az olvasóknak, hogy inspirációként szolgáljanak az idei megmérettetésre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek az ország luxustelepülései: itt élnek a leggazdagabb magyar családok

Meglehetősen polarizált a magyar társadalom: a leggazdagabb hazai településeken 15-ször annyi jut megélhetésre, mint az ország legszegényebb térségeiben. A Pénzcentrum birtokába jutott, település szintű statisztikák szerint az országban közel ezer olyan település van, ahol az évi 1 millió forintot sem éri el az egy lakosra jutó nettó jövedelem. Ezzel szemben a 100-at sem éri el azon települések száma, ahol átlépi a 2 milliót ugyanez a mutató. A legszegényebb településeket bemutató cikkünk után most mutatjuk az ország 10 leggazdagabb lakóhelyét is.

Ezek a legfontosabb kerti munkák szeptemberben: itt a 13 pontos feladatlista

Bár itt van a szeptember, a meteorológiai nyár véget ért, de az előrejelzések szerint remek idővel indul a hétvége, szombaton a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet délutánra 27 és 32 fok fok közé emelkedik, így bátran tervezthetünk akár strandolást is, de a kert is meghálálja, ha ott tevénykedkedünk majd. A csúcshőmérséklet így szeptember elején még tartósan 23-25 fok lehet, élvezzük ki odakint az utolsó napsugarakat! Mutatjuk, mi az, amit a kertben mindenképp meg kell tennünk, mielőtt beköszönt a tartósan csapadékos, hidegebb ősz.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?