Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.08. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.08. péntek

agrarszektor.hu
Felhőtlen vagy derült idő várható, esetleg a déli, délkeleti tájakon képződhet kevés lapos gomolyfelhő, de csapadék ott sem lesz - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.09.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.09.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.09.08.) napon.

2023.09.08. péntek: Felhőtlen vagy derült idő várható, esetleg a déli, délkeleti tájakon képződhet kevés lapos gomolyfelhő, de csapadék ott sem lesz. A légmozgás döntően gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.
Késő estére 14 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2023.09.09 szombat: Derült, napos idő lesz csapadék nélkül. Mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. A maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Ennyi volt? Tényleg eltűnhetnek ezek az állatok Magyarországról?

Számos különlegesebbnél különlegesebb élőlény vesz minket körbe, és sokszor bele sem gondolunk, hogy némelyikük a túlélésért küzd napról napra. A legtöbbször mi, emberek sodorjuk őket a kihalás szélére, amit a klímaváltozás csak tovább erősít. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, hogy Magyarországon mely állatfajok vannak a legnagyobb veszélyben, mi ennek az oka, és mit lehetne tenni annak érdekében, hogy némileg javítsunk a helyzetükön.

Megkezdődött a hajrá! - Nevezzen Ön is a Portfolio rangos agrárdíjaira

Szeptember 15-ig lehet benyújtani a nevezéseket a Portfolio Csoport idei rangos agrárdíjaira, amelyek a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítmények elismeréséül szolgálnak. Az ágazati szereplők kilenc kategóriában nyerhetnek díjakat, amelyeket az üzleti élet csúcsvezetőiből álló szakmai zsűri ítéli oda.

Új őrület hódít a magyaroknál: egyre több ilyen kert van az országban

Egyre elterjedtebb Magyarországon a közösségi kertészkedés, ráadásul ma már egy olyan trendi dologról van szó, hogy komoly várólisták vannak egy-egy ágyásra. Habár belépéskor mindenki kap egy kezdő vetőmagcsomagot, rengeteg olyan zöldség, gyümölcs és fűszernövény akad, amiket érdemes egy ilyen kisebb veteményesben úgy termeszteni, hogy az gazdaságos is legyen egy-egy családnak - tájékoztatta az Agrárszektort Megyeri Szabolcs kertészmérnök. Kiemelte, érdemes itt olyan növényeket termeszteni, amik nem rizikósak, így például paprikát, paradicsomot, kakukkfüvet, vagy akár málnát, áfonyát, fügét olyanokat azonban ne termesszünk, amelyeknek magas a növényvédelmi igénye.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lelepleztük a súlyos energiaital-titkot: kiderült, tényleg annyira veszélyesek-e

Az elmúlt években brutálisan kilőtt a magyarok energiaital-fogyasztása. Volt olyan év, amikor 25 százalékkal emelkedett az elfogyasztott mennyiség. Nem is csoda, hogy az utóbbi időben igencsak megszaporodtak az energiaitalokkal szembeni kritikus hangok is. Nevezetesen, hogy a töméntelen fogyasztása bizony káros lehet az egészségre. Ráadásul nemzetközi kutatások azt bizonyítják, leginkább a fiatal korosztály az, amelyik igazán fogékony ezekre az italokra, és a probléma is leginkább abból fakad, hogy sokan üdítőként isszák ezeket a terméket. Pedig azt még a Magyar Energiaitalszövetség is elismeri, ezek nem üdítők, hanem speciális, serkentő italok. De akkor mégis mi velük a baj? A kérdés összetett, a Pénzcentrum ezúttal a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének a segítségével próbálta felfedni, milyen hatásai is vannak valójában az emberi szervezetre ezeknek az italoknak. De kutatásaink során kiderült az is, hiába a bődületes áremelkedés, amit a termékkategóriában tapasztaltunk, a magyarok szinte alig adnak alább ezeknek az italoknak a fogyasztásából.

Filléres főzelékek hétköznapokra: ezekből a tartalmas ételekből korlátlanul repetázhat a család

2023 őszén még mindig gondot okoz a magyaroknak a horrorinfláció: az árak a boltokban egyre csak emelkednek, viszont a családi büdzsé nem tartja velük a lépést, éppen ezért ugyanabból a keretből egyre kevesebb élelmiszert tudunk finanszírozni. Filléres főzelék receptjeinkkel igyekszünk megoldani a problémát: mutatjuk, hogyan készíts olyan laktató fogásokat ebédre, vacsorára, amelyeknél tényleg nem számít, hányszor repetázunk belőlük, a pénztárcánkat nem terheli meg a fogyasztás.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?