Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.11. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.11. hétfő

agrarszektor.hu
Döntően felhőtlen időre van kilátás csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.09.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.09.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.09.11.) napon.

2023.09.11. hétfő: Döntően felhőtlen időre van kilátás csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján és a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.
Késő estére többnyire 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2023.09.12 kedd: Napos, száraz időre számíthatunk, fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Friss híreink:

Nem jó ötlet a vetőmagon spórolni

Habár a vetőmagok is drágultak Magyarországon, közel sem olyan mértékben, mint a többi inputanyag, óriási problémát jelent az ágazat számára, hogy nincs munkaerő - tájékoztatta az Agrárszektort Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Kiemelte, egyre gyakoribb, hogy a termelő inkább visszafog vetőmagot az árutermelő táblájából ahelyett, hogy megvenné azt, ez azonban rizikós, hiszen közel sem biztos, hogy olyan minőségű és mennyiségű termés lesz ebből a magból, mint egy fémzárolt, igazolt származású, többszörösen ellenőrzöttből. A szakember beszélt lapunknak többek között arról is, hogy hatalmas a bizonytalanság a magyar gazdák körében, sokan nem tudják mit termeljenek, mi az, amit megéri vetni és gazdaságosan lehet itthon termeszteni.

Fillérekért veszik a zöldségeket az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsón

Növényeket termeszteni és gondozni egy felelősségteljes feladat ugyan, de megannyi örömet is tud okozni. Közösségekhez is tartozhatunk, ahol magokat, palántákat, friss terméseket cserélgethetünk vagy éppen tippeket adhatunk egymásnak. Ez egy remek módja annak is, hogy fillérekért vagy akár teljesen ingyen jussunk mindehhez hozzá. Ám nem csak ez az egy módja van annak, hogy megszerezzük ezeket a kincseket! Az alábbi cikkben egy csokorba szedtük, hogy milyen lehetőségeink lehetnek még.

Kapkodtak ezért a traktorért a magyarok, most alig veszik: mi történik itt?

2023 augusztusában a magyar gazdák 48,5 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 nyolcadik hónapjához képest azonban csak 14 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 40-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 26 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a New Holland volt az év nyolcadik hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megszólalt Varga Eszter, az RTL új Cápája: Most különösen nehéz a vállalkozók helyzete

() most különösen nehéz a vállalkozók helyzete mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Dr. Varga Eszter bankár, befektető, jogász. Az RTL Cápák között című műsorának új Cápája a friss évad kapcsán többek között arról beszélt a Pénzcentrumnak, igazán nehéz most a hitelezők, befektetők helyzete. Hiszen ilyen magas állampapírhozamok mellett, milyen hozamot lehet reálisan elvárni egy-egy befektetéstől? A szakembertől ezen felül viszont megtudtuk azt is, milyen területeket érez most igazán forrónak a befektetések világában, illetve azt is, mit figyel ő elsődlegesen egy-egy projekt kapcsán.

Érik az árhorror a henteseknél: ez fájni fog, így fog tovább drágulni a hús ára itthon

A sertéslétszám apadása idén már a vágásszámokban is megmutatkozott: áprilisig az EU-ban átlagosan 9 százalékos volt a vágóhídra kerülő sertések számának csökkenése, de a többi vörös húsfélénél is ez a tendencia figyelhető meg Európa-szerte. Magyarországon a visszaesés még ennél is drasztikusabb volt, ez pedig nem kedvez a magyar húságazatnak, a legérzékenyebben a sertéstenyésztőkön, rajtuk keresztül pedig rajtunk, fogyasztókon csapódik le mindez. Ezért sem érdemes abban bízni, hogy a sertéshús ára esetleg csökkeni fog az inflációval együtt, sőt az agrárközgazdászok szerint akár 30-40 százalékos drágulásra is számíthatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01