Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.12. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.12. kedd

agrarszektor.hu
Többnyire derült vagy kissé felhős, száraz időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.09.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.09.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.09.12.) napon.

2023.09.12. kedd: Többnyire derült vagy kissé felhős, száraz időre van kilátás. A déli, délnyugati szél napközben időnként megélénkül.

A hőmérséklet délután 29 és 34, késő este 13, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2023.09.13 szerda: Még döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, de gomolyfelhők is képződnek. Általában nem lesz csapadék, de főleg hazánk nyugati, északnyugati harmadán előfordulhat zápor, zivatar a nap második felétől. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 10, 18, a csúcsérték 28, 34 fok között valószínű. Délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Fillérekért veszik itt az almát a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Az alma nagy népszerűségnek örvend hazánkban, számos módon használják fel, hiszen üdítőt, befőtteket, pálinkát és sok minden mást is készítenek belőle, a süteményekről nem is beszélve. Éppen ezért is lehetett a tavalyi év lesújtó, amikor az aszály és a fagyok is komoly károkat okoztak az almaültetvényekben, ráadásul az ágazat a generációváltás problémáival is küzd. Kérdés, hogy vajon mi várható idén almafronton? Alábbi cikkünkből kiderül, illetve az is, hogy hogyan juthatunk hozzá szinte fillérekért friss, magyar almához.

Nem jó ötlet a vetőmagon spórolni

Habár a vetőmagok is drágultak Magyarországon, közel sem olyan mértékben, mint a többi inputanyag, óriási problémát jelent az ágazat számára, hogy nincs munkaerő - tájékoztatta az Agrárszektort Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Kiemelte, egyre gyakoribb, hogy a termelő inkább visszafog vetőmagot az árutermelő táblájából ahelyett, hogy megvenné azt, ez azonban rizikós, hiszen közel sem biztos, hogy olyan minőségű és mennyiségű termés lesz ebből a magból, mint egy fémzárolt, igazolt származású, többszörösen ellenőrzöttből. A szakember beszélt lapunknak többek között arról is, hogy hatalmas a bizonytalanság a magyar gazdák körében, sokan nem tudják mit termeljenek, mi az, amit megéri vetni és gazdaságosan lehet itthon termeszteni.

Fillérekért veszik a zöldségeket az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsón

Növényeket termeszteni és gondozni egy felelősségteljes feladat ugyan, de megannyi örömet is tud okozni. Közösségekhez is tartozhatunk, ahol magokat, palántákat, friss terméseket cserélgethetünk vagy éppen tippeket adhatunk egymásnak. Ez egy remek módja annak is, hogy fillérekért vagy akár teljesen ingyen jussunk mindehhez hozzá. Ám nem csak ez az egy módja van annak, hogy megszerezzük ezeket a kincseket! Az alábbi cikkben egy csokorba szedtük, hogy milyen lehetőségeink lehetnek még.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szokatlan béralku hódít a magyar munkahelyeken: ők tudnak sok pénzt kisajtolni a főnökükből

Egy felmérés szerint az egyetemisták kétötödét ma már nem tudják anyagilag támogatni a szüleik, ők ha ennek ellenére mégis továbbtanulnak, dolgozni mennek a tanulás mellett. Számukra jó hír, hogy ma már szinte biztosan el tudnak helyezkedni, havonta akár 120-160 ezer forintot is megkereshetnek heti 20 órában,  egyes helyeken ennek akár a dupláját is. Sőt, új trend, hogy az igazán piacképes tudásra rárepülnek a munkáltatók, és licitálnak a jelöltekre, akár a béralkuig is eljuthatnak.

Hihetetlen, mi folyik ebben a megyében: most álltak rá a tankgyártásra, ez kihozza őket a gödörből?

Hiába épült fel itt az ország első számú tankgyára, Zala ipara finoman szólva sem jelentős. Az idei év első negyedévében az építőipari szervezetek teljesítménye, és a beruházások volumene is megzuhant. A jelentős vendégforgalmú térségek közül a turizmusban itt következett be az egyik legnagyobb mértékű visszaesés. Viszont, hála a Balatonnak, legalább a külföldi vendégek forgalma nőtt. Mi történik az ország nyugati végein? Most ennek jártunk utána.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?