Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.17. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.17. vasárnap

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, arrafelé zápor, esetleg zivatar is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.09.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.09.17.) napon.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.09.17.) napon.

2023.09.17. vasárnap: Napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, arrafelé zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között valószínű.
Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.09.18 hétfő: Napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt északkeleten. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főleg a Kisalföldön helyenként megerősödik. Délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Őrület: ki nem találnád, hogyan termesztettek uborkát a hollandok

Újabb lépéssel került közelebb az emberiség a teljesen autonóm üvegházak megvalósításához. Egy hollandiai kísérlet során egy fejlett gépi tanuláson alapuló mesterséges intelligencia szabályozta a klímát egy üvegházban, és képes volt megfelelő minőségű uborkát termeszteni.

Tuti megoldás a drága talajjavítók helyett: a profik ezt használják a kertekben

A földigiliszta a talajállapot és ezen keresztül a növények szempontjából egy nagyon fontos, és kissé misztikus állat. Ha nincs talajélet akkor nincs növényi élet sem, és ez kiskertben is igaz: minél jobb a talajunk, annál könnyebben termelhetünk, többet és jobb minőségben. És ehhez a földigiliszták is nagy segítségünkre vannak.

Rengeteg a félreértés a glutén körül, de mi az igazság?

Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt. Márpedig ez utóbbira az emberek egy része érzékeny, így ezek fogyasztása súlyos következményekkel járhat számukra. De amíg a szénhidrátokat és azok működését már meglehetősen jól ismerjük, a gluténnel kapcsolatban rengeteg még a félreértés és tévhit kering. De mi is az igazság? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szabályosan menekülnek ezekről a településekről a magyarok: kiürülnek az utcák, mitől ijedtek meg?

Magyarországon a lakóingatlanok közül csaknem 600 ezer lakás nem lakott, ez az összes lakásnak jelentős részét, a 13,1 százalékát teszi ki 2022-es adatok szerint. A KSH Népszámlálási adatbázisából kiderül, hogy az egyes vármegyékben és Budapesten mennyi üres lakás áll, illetve hogy melyek azok a települések, ahol a házaknak több mint fele lakatlan, illetve számszerűen hol áll üresen a legtöbb lakás. Friss elemzésünkben nemcsak a szellemfalvakat vizsgáltuk, hanem azt is, hogy mely településeken kvázi lehetetlen házat találni, mert minden lakóházban laknak.

Ezekben a megyékben portyázik a legtöbb betörő: mutatjuk, milyen házakra pályáznak

Az elmúlt hetek hőségét sokan vészelték át vízparthoz közeli, vagy az erdő hűvös rejtekén felépített nyaralóikban, vidéki házaikban. Nem árt viszont óvatosnak lenni! A szakemberek minden évben felhívják a figyelmet arra, hogy mivel csak időszakosan tartózkodunk a hétvégi házakban, nagy figyelmet kell fordítani a betörések megelőzésére. Mivel nyaralás során az emberek sokszor szétszórtabbak, hajlamosabbak nyitva hagyni a nyílászárókat, kertkapukat, így könnyebben megtörténhet a baj. Mely megyékben volt a legtöbb betörés tavaly? Hogy védjük meg nyaralónkat a besurranó tolvajok elől? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03