Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.12. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.12. csütörtök

agrarszektor.hu
A párásság és ködfoltok megszűnését követően napos időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.10.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.10.12.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.10.12.) napon.

2023.10.12. csütörtök: A párásság és ködfoltok megszűnését követően napos időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délies szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.10.13 péntek: A vastagabb, összefüggő felhősáv reggel, kora délelőtt elhagyja hazánkat, és a gyenge eső is megszűnik. Napközben főleg fátyolfelhők lesznek az égen. A déli szél néhol időnként megélénkül. Délutánra 20 és 27 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Ez lehet a megoldás a globális élelmiszerválságra: egyre több magyar vág bele

Hiába szeretnének nagyon sokan belevágni valamilyen szinten a saját élelmiszerük otthoni termelésébe, a legtöbben nem tudják hol kezdjék el, pedig a koronavírus-járvány alatt is megmutatkozott az, mennyire sérülékenyek az élelmiszerláncok - mondta az Agrárszektornak Salamon Szilvia, a Brancs közösségi finanszírozási portálon is feltűnt Capsul Farm alapítója. A mikrozöldek és gombák otthoni termesztéséhez csomagokat értékesítő szakember kiemelte, az elképesztően megemelkedett élelmiszerárak miatt is fontos, hogy amit tudunk igyekezzünk otthon megtermelni, hiszen rengeteg olyan növény, zöldség és gyümölcs akad, ami erre alkalmas. Szilvia termesztőkészletében öntözésmentes közegben fejlődnek a növények, a Brancson való jelenlétben pedig azt tartja pozitívnak, hogy még a termék polcra kerülése előtt bizalmat tudnak annak szavazni az emberek, és kialakulhat egy vásárlói kör.

Agrártámogatások 2024-ben: mindent megtudhat az Agrárszektor Konferencián

Milyen életbevágó agrártámogatási változásokra kell felkészülniük a hazai gazdálkodóknak jövőre, illetve a jelenlegi uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig tartó időszakában? - e kérdésekre ad válaszokat a siófoki Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg a Portfolio Csoport. A kétnapos rendezvény részletesen foglalkozik az idén hatályba lépett új KAP első évének tapasztalataival és a Vidékfejlesztési Program meghirdetésre váró új pályázataival is.

Ez durva: darabonként 10 ezret is elkérnek egy ilyen tojásért Magyarországon

A struccokat szinte mindenki ismeri, egy „jópofa” állatként lebegnek a szemünk előtt. Ez igaz is, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy igazi kuriózumnak is számít, hiszen tojása és húsa is egyedülállónak mondható. De ugyanez érvényes az emukra is. Egy tojás több ezer, akár 10 ezer forintba is kerülhet, de megéri az árát, hiszen egyedülálló ízélményben lesz része annak, aki a kóstolásra adja a fejét. Hogy milyen jövő áll a strucctenyésztés és fogyasztás előtt és milyen nehézségekkel kell megküzdenie annak, aki ezekkel az állatokkal foglalkozik, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Itt az alig ismert ingatlanvásárlós hiteltrükk: teljesen legális, nagyot kaszálhatsz

Minden rosszban van valami jó tartja az ismert közmondás. Valószínűleg hasonlóan gondolkodik Vadkerti Róbert, a Hungarikum Alkusz Kft. területi igazgatója, hitelszakértő, aki néhány héttel ezelőtt egy videóban arról beszélt, hogy a magas kamatkörnyezet ellenére éppen most kell lakást vásárolni, ugyanis a korábbi évekhez képest gyenge ingatlanpiacnak köszönhetően most nemhogy nem kell ráígérni az ingatlanok árára, de még alkudozni is lehet azokból. De vajon tényleg megérheti kivárás helyett éppen most beleugrani egy lakásvásárlásba?  

Hihetetlen, mennyiért melóznak a magyarok ebben a megyében: így változtak idén a fizetések

A HelloVidék idén is górcső alá veszi a magyar megyéket: sorozatunkban annak járunk utána, milyen fontosabb gazdasági, turisztikai változások történtek az elmúlt egy évben. Ezúttal Békés vármegye kerül sorra. Megvizsgáltuk a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján, hogyan alakult a megye gazdasága, a munkaerő- és ingatlanpiaca, valamint turizmusa.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14