Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.19. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.19. csütörtök

agrarszektor.hu
Változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, így ott valószínű a legtöbb napsütés - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.10.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.10.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.10.19.) napon.

2023.10.19. csütörtök: Változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, így ott valószínű a legtöbb napsütés. Szórványosan számíthatunk csapadékra, nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti harmadban. A délies szél nagy területen megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön gyengébb lesz a keleties légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14, 21 fok között alakul, de északkeleten csak 8, 13, míg délnyugaton, nyugaton 22, 24 fok között valószínű.
Késő estére általában 13 és 18 fok közé hűl le a levegő, az északkeleti harmadban lehet ennél hűvösebb is.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront érkezik, mely fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot, ingerlékenységet okozhat.

A következő napon várható időjárás

2023.10.20 péntek: Hazánk délnyugati felén inkább fátyolfelhős, máshol közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Reggelig főleg északkeleten elszórtan előfordulhat eső, zápor, napközben már általában száraz idő várható, inkább csak északon alakulhat ki egy-egy zápor. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 20 és 29 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Van bőven ebből a húsból Magyarországon, de alig esszük: miért nem kell senkinek?

Kelendő a magyar nyúlhús, de inkább csak külföldön. A termelés csaknem 96 százaléka külföldre megy, amit a jelek szerint egyre kevesebb tenyésztő állít elő. Körülbelül 20 dekagramm nyúlhúst eszünk Magyarországon fejenként egy évben, míg az európai átlag két kilogramm. A legtöbb kiskereskedelmi láncban ma már kapható a húsféle, de főleg az ára miatt inkább a baromfihúst preferálják a magyarok.

Agrárszektor Konferencia: miért jöjjön el az év csúcseseményére?

Minden agrárpiaci szereplő számára releváns információkat nyújthat az idei Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A konferencia napirendre tűzi mindazokat a témákat, amelyek meghatározhatják a különböző gazdálkodási méretű és tevékenységi körű agrárgazdasági vállalkozások jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási tevékenységeit.

Meglepő dolog derült ki a sárgarépáról itthon: mi folyik a magyar piacokon?

Erős kilengések voltak tapasztalhatóak a magyarok egyik legkedveltebb zöldsége, a sárgarépa árában az elmúlt időszakban. A nagybani és a fogyasztói piacokon mért árak között heti szinten 13,3-16,6 százalékos eltérések is lehetnek, ám a FruitVeB zöldségtermesztésért felelős alelnöke szerint ez csak a fogyasztói oldalon jelentkezik, a termelői árak Európa-szerte egységesen alacsonyak. Ennek oka pedig a rendkívül meleg szeptemberben keresendő, hiszen a tavasszal elültetett és öntözött állományok jóformán egyszerre értek be, amivel egy kínálati piac jött létre ennél a zöldségnél.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szemünk előtt a lesújtó igazság: elképesztő, ami a hazai diszkontokban, szupermarketekben történik

Az elmúlt néhány évben olyan nagyot változtak a magyarok bevásárlási szokásai, mint korábban egy évtized alatt sem. Előbb a pandémia alakította át drasztikusan, mire költünk, mennyit vásárolunk, majd az egymást követő krízsek, mint a rezsipánik, vagy a rekordinfláció alakította át, mi kerül a magyarok kosarába manapság. Az élelmiszer-fogyasztáson is meglátszik, hogy hol próbálnak spórolni a legtöbben. A Pénzcentrum most arról kérdezte a legnagyobb hazai boltláncokat, hogy mely termékekből fogy több, melyekből kevesebb. Kevesebb sajtot eszük a horrordrágulás óta? Húsból vagy kenyérből csökkent-e a fogyasztás? Több vagy kevesebb zöldséget vásárolunk? Kiderül a friss körképünkből.

Egy omladozó, vidéki Kádár-kocka új élete: így varázsolt csodás otthont a fiatal pár

A vidéki Magyarországon nagy népszerűségnek örvendenek a régebbi építésű, szinte omladozó parasztházak vagy éppen Kádár-kockák, melyek szerkezetileg elég jó állapotban vannak ahhoz, hogy érdemes legyen őket felújítani. Akár jó befektetésként is lehet rájuk tekinteni, de előfordul, hogy szinte beleszeretnek az emberek egy-egy csodaszép vidék bájos kis házikójába. Így történt ez a Ravazdon élő fiatal házaspárral is. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?