Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.27. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.27. péntek

agrarszektor.hu
Kezdetben borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.10.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.10.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.10.27.) napon.

2023.10.27. péntek: Kezdetben borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra. A déli órákban többfelé felszakadozik a felhőzet, majd a nyugat felől érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a front mentén zivatarok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak. Az ország északi harmadán-felén jelentős lesz a lehulló csapadék mennyisége. A déli szél délután északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik, sőt erősen viharos lökések is várhatók.

A csúcshőmérséklet 12 és 24 fok között várható, a legmelegebb a déli határnál lesz.
Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál jelentkezhet fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.10.28 szombat: Változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordul eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délnyugati, illetve átmenetileg a nyugati szél. A csúcsérték 15 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Lerántotta a leplet a szakember: ezen múlik a ponty ára karácsonykor

A hazai tógazdaságokban is elkezdődtek a lehalászások és a tavalyi aszályos év után idén egy jobb évet zárhatnak a haltermelők, pontos számokat decemberben közöl az ágazat, de úgy tűnik idén 15-20 százalékkal nagyobb lehet a haltermés a tavalyinál. A ponty tóparti ára idén 13-15 százalékkal csökkent az alacsonyabb takarmányozási költségeknek köszönhetően.

Bejött a magyar gazdák számítása: ez a növény lehet az idei év nagy nyertese

Bár a kukorica és a búza nagyon sokáig közel azonos méretű vetésterülettel rendelkezett Magyarországon, a tavalyi nagy aszály hatására idén mintegy 12 százalékkal kisebb területen vetettek kukoricát a magyar gazdák. Az év nagy kérdése volt, hogy milyen lesz az idei termés, és hogy bejön-e azoknak a számítása, akik idén is kitartottak a kukorica mellett, vagy azoknak lesz igazuk, akik kevesebbet vetettek belőle. Az Agrárszektor által elvégzett gyors felmérés az előbbi álláspontot látszik igazolni: az általunk megkérdezett gazdák döntő többsége arról számolt be, hogy toxinmentes, jónak mondható eredmények születtek, bár idén is voltak olyanok, akiknek kevesebb szerencséjük volt a kukoricával.

Vége a pénzügyi aszálynak? - Megtudhatja az Agrárszektor Konferencián

Égetően fontossá vált a hazai agrárvállalkozások számára, hogy javuljanak a forráshoz jutás és a finanszírozás feltételei. A Portfolio Csoport november 29-30-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciája kiemelt témaként foglalkozik azzal, milyen feltételekkel kaphatnak hiteleket az agrárium szereplői, hogyan változnak a banki követelmények és milyen kedvezményes hitellehetőségek állnak rendelkezésre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

10 ijesztő tény 2023-ban, amivel hamarosan minden magyar nyugdíjas szembesül

Amíg néhány éve az elöregedő társadalmak problémái a távoli jövő ködébe vesztek, az elmúlt időszakban egymást érő válságok sokkal közelebb hozták ezeket. Most már nem csak azok aggódhatnak, mi vár rájuk öregkorukban, akik most 30-40 évesek, hanem a nyugdíjazás előtt állók, illetve a már nyugdíjazottak is a bőrükön érezhetik a társadalmi krízis következményeit. Bár önmagában az még nem jelentene gondot Magyarországon, illetve a nyugati világ legtöbb országában, hogy az idősek egyre nagyobb részét teszik ki a lakosságnak. Hiszen a várható élettartam, egészségben eltöltött évek száma egyre nő, egyre tovább marad munkaképes az ember. Ez a tendencia azonban nem tud lépés tartani a növekvő szociális, egészségügyi igényekkel, az idősek anyagi helyzetének romlásával, amelyen hazánkban is csak rontott a koronavírus járvány, a rezsiválság, vagy a több mint egy éve tartósan magas infláció.

Újra hódít a piacon az ősz filléres slágerzöldsége: így készíts belőle különleges lekvárt, fűszeres szirupot!

Egyik pillanatról a másikra elárasztották a piacot a szezon izgalmas tökféléi, amelyeket nem csak frissen sütve vagy különböző ételek hozzávalóiként érdemes fogyasztani. A 2023-as tökszezont bizony nem ússzuk meg befőzés nélkül: mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb házi sütőtöklekvár és a különleges „pumpkin spice latte”, házi sütőtöksziruppal, ami ajándéknak sem utolsó.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?