Havazás jöhet pénteken: mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

Havazás jöhet pénteken: mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

agrarszektor.hu
A mai napon hullámzó hidegfront alakítja majd időjárásunkat, kimondottan szeles, mondhatni nem túl kellemes időnk lesz. Mert, hogy a szél mellett csapadék is jócskán érkezik majd, a csütörtöki kellemes, napos időre már nem is fogunk emlékezni, néhol 15-20 mm ia bőven eshet. Emellett az is benne van a pakliban, hogy esetleg délen megdörren az ég, valamint a délutáni óráktól északkeleten, a hegyekben újra átválthat havas esőbe, havazásba az eső.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Aggódni nem kell, elakadni még nem fogunk, de pár centi friss hó ismét fehérbe boríthatja a tájat, elsősorban a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység magasabb részeit. Délutánra ugyanis észak-északnyugat felől eláraszt bennünket a jóval hidegebb, fagyosabb levegő: északkeleten már szombaton reggel is fagyhat, de vasárnap reggel az északi országrészben akár -3, -4 fokot is mérhetünk. Vasárnap Erzsébet napja lesz és a népi megfigyelések úgy tartják, hogy ha ezen a napon havazik, a karácsony is igen szép, hóval borított lesz.  Egyelőre úgy tűnik, hogy idén Erzsébet napján az északkeleti országrészben és a hegyekben havas eső, valamint hózápor is kialakulhat majd. Legalább még reménykedhetünk a fehér karácsonyban - írja az Időkép

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?