Havazás jöhet pénteken: mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

Havazás jöhet pénteken: mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

agrarszektor.hu
A mai napon hullámzó hidegfront alakítja majd időjárásunkat, kimondottan szeles, mondhatni nem túl kellemes időnk lesz. Mert, hogy a szél mellett csapadék is jócskán érkezik majd, a csütörtöki kellemes, napos időre már nem is fogunk emlékezni, néhol 15-20 mm ia bőven eshet. Emellett az is benne van a pakliban, hogy esetleg délen megdörren az ég, valamint a délutáni óráktól északkeleten, a hegyekben újra átválthat havas esőbe, havazásba az eső.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Aggódni nem kell, elakadni még nem fogunk, de pár centi friss hó ismét fehérbe boríthatja a tájat, elsősorban a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység magasabb részeit. Délutánra ugyanis észak-északnyugat felől eláraszt bennünket a jóval hidegebb, fagyosabb levegő: északkeleten már szombaton reggel is fagyhat, de vasárnap reggel az északi országrészben akár -3, -4 fokot is mérhetünk. Vasárnap Erzsébet napja lesz és a népi megfigyelések úgy tartják, hogy ha ezen a napon havazik, a karácsony is igen szép, hóval borított lesz.  Egyelőre úgy tűnik, hogy idén Erzsébet napján az északkeleti országrészben és a hegyekben havas eső, valamint hózápor is kialakulhat majd. Legalább még reménykedhetünk a fehér karácsonyban - írja az Időkép

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?