Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.06. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.06. kedd

agrarszektor.hu
Napos idő várható, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de eleinte a Tiszántúlon lehetnek még felhősebb körzetek - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.02.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.02.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.02.06.) napon.

2024.02.06. kedd: Napos idő várható, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de eleinte a Tiszántúlon lehetnek még felhősebb körzetek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, néhol viharossá is fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték.
Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemi fronthatással már nem kell számolnia az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.02.07 szerda: Változóan felhős időre számíthatunk, általában több órára kisüt a nap, majd a nap második felében főleg északon erősebben megnövekedhet a felhőzet. Csapadék általában nem valószínű, csak elvétve fordulhat elő kisebb eső az esti óráktól. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Délutánra 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Leállt a műtrágyapiac: jobb időkre várnak a termelők

Lényegében leállt a műtrágyapiac Magyarországon. A termelők - a korábbi évek szokásaival és gyakorlatával ellentétben - szinte egyáltalán nem vesznek műtrágyát, a kereskedők pedig, ugyancsak az elmúlt időszak kemény tapasztalatai után nem halmoznak fel nagyobb készleteket ezekből a termékekből, ebből kifolyólag azonban a gyártók is visszafogják a termelésüket. A műtrágyák és termények árai alacsonyan vannak, a földeknek azonban egyre nagyobb szüksége lenne ezekre a hatóanyagokra, különös tekintettel a foszfátokra és a kálisóra. De vajon mi várható a következő időszakban? Milyen trendek és folyamatok határozzák meg a hazai műtrágyapiacot, mire számítanak a termelők, illetve miben reménykednek a forgalmazók és a gyártók? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Egyre több magyar mond le ezekről az élelmiszerekről: mi történik a boltokban?

A bevásárló kosarakba gyakran kerül párizsi, virsli, szalámi és más húskészítmény, a magyarok szívesen fogyasztják ezeket a termékeket. A kedvezőtlen gazdasági helyzet azonban itt is megmutatkozott, hiszen általánosságban elmondható, hogy minőségi váltás és mennyiségi csökkenés történt. Volt, aki szalámiról párizsira váltott, de sokan kategórián belül nyúltak inkább olcsóbb termékekhez. Hogy mindez milyen hatással volt a hazai húsiparra és sertéságazatra, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a szobanövények gondozásakor

A legtöbb ember tart otthon legalább egy szobanövényt, ám sokan inkább nem mélyülnek el a beltéri növényeskedésben, mondván, nehéz őket életben tartani és sok gondozást igényelnek. Valóban akad néhány alapszabály a növények nevelése során, mint például a megfelelő öntözés, az ideális fényigények és páratartalom, de nem árt odafigyelni az elhelyezésre, a talajra és a cserépválasztásra sem. Összegyűjtöttük a 10 leggyakoribb hibát, amit még a profi növénytartók is gyakran elkövetnek.

 

 

Ha egészséges kertet szeretne, hagyja abba ezeket a növénytermesztési hibákat az újévtől, hogy boldogok és virágzók maradjanak!

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Váratlan dolgon bukhat el az új üvegvisszaváltási rendszer: erre nem is gondoltak, borulhat az egész

Januártól elindult hazánkban is az új üvegvisszaváltó rendszer, ami miatt várhatóan drágábbak lesznek a boltban kapható italok. A rendszer azonban még nem éles, az üveg- és csomagvisszaváltási rendszer teljes élesedése tavasszal várható, mivel a gyártók március végéig türelmi időt kaptak arra, hogy kizárólag visszagyűjthető anyagokat használjanak. Hogy pontosan miképp fog kinézni az új szisztéma, milyen buktatókkal kell számolni, és mi történik a visszaváltott palackokkal, arról részletesen beszélt a Pénzcentrumnak Markó Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai igazgatója.

Meglepő dolog derült ki a bolti virágokról: az Aldi, Lidl, Auchan, Tesco, Spar is érintett

Közeledik a Valentin-nap, így sokak már most törik a fejüket, hol szerzik majd be az ünnepi virágot. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, hiszen könnyen lemaradhatunk a filléres ajánlatokról, mivel a legnagyobb áruházak ugyan úgy készülnek az ünnepre, ahogy a virágboltok! Éppen ezért érdemes körülnézni ezekben az üzletekben, mivel a legtöbb bolt időszakos akciót is hirdet, könnyen belefuthatunk nagyobb leárazásokba is. Már csak azért is ajánlott körbenézni, hogy ne verjük magunkat hatalmas költségekbe a virágvásárlás miatt. Hiszen a legtöbb család, pár számára nagyon nem mindegy, hogy párszáz vagy több ezer forintot költ meglepetés virágra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57