Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.09. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.09. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként hosszabb időre is elvékonyodhat, csökkenhet a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.02.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.02.09.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.02.09.) napon.

2024.02.09. péntek: Többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként hosszabb időre is elvékonyodhat, csökkenhet a felhőzet. Elsősorban az északkeleti tájakon gyenge eső helyenként előfordulhat. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, főként a Dunántúlon viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között, az északkeleti határszélen néhol 10 fok körül alakul.
Késő este 7, 15 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein érkező enyhébb légtömeg miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál akár melegfronti hatások is tapasztalhatók, mint fejfájás vagy vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.02.10 szombat: Napközben közepesen vagy erősen felhős lehet az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől beborul. Délutánig csak az északkeleti megyékben lehet gyenge eső, estétől viszont egyre többfelé elered az eső. A déli szél főként, de nem kizárólag a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Egyre több magyar mond le erről a traktorról: pedig régen kapkodtak érte

2024 januárjában a magyar gazdák 46 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 első hónapjához képest pedig szintén 46 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 30-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, abból 18 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Case volt az év első hónapjában.

Jó biznisz a sertéstartás, de tényleg csak a nagyok kaszálhatnak vele itthon?

Szemben a 2022-es évvel, a 2023-as sokkal pozitívabban zárult a magyarországi sertéstartók számára, kevesen hagytak fel a tevékenységgel, sok új telep is épült, ugyanakkor a folyamatos ágazati koncentráció miatt a kicsi-közepes termelők jövedelmezősége most is veszélyben van - tájékoztatta az Agrárszektort Fitos Gábor, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a kocalétszám folyamatosan növekszik hazánkban, így a malac kibocsátás is, aminek következtében kevesebb importra szorulunk majd.

Hogyan juthatunk agrártámogatásokhoz? - Kiderül az Agrárium Konferencián

Minden lényeges idei agrártámogatási változásról beszámol az Agrárium Konferencia, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia egyik legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson a gazdálkodóknak az agrártámogatási kérelmek idei benyújtásához, illetve a megnyíló támogatási lehetőségek minél jobb kihasználásához.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezt rontja el rengeteg magyar a patikában 2024-ben: így féláron is kiválthatnák a gyógyszereiket

Amíg egyes gyógyszerek ára szinte változatlan volt az elmúlt években, addig más szerek nagyon megdrágultak. Közöttük például a megfázás ellen gyakran bevetett vitaminok, orrsprayk, torokfertőtlenítők, vagy láz- és fájdalomcsillapítók. Sokan csak most szembesülhetnek az áremelkedéssel, amikor őket is eléri a most keringő felsőlégúti megbetegedések egyike, hiszen eddig nem figyelték, mennyit nőttek az árak. A friss adatok azt mutatják, hogy már most rengeteg a beteg, számuk pedig várhatóan csak nőni fog március elejéig. Mutatjuk, hogyan lehet olcsóbban megúszni idén a megfázást.

Különös népszokás hódít a vidéki Magyarországon: ők a sokácok, így ünneplik a farsangot!

A sokácokat apró, de kulturális örökségüket és hagyományaikat tekintve igen gazdag magyarországi népcsoportként tartjuk számon - a magyarok többsége azonban leginkább a farsangi hagyományok és a busójárás kapcsán hallott róluk korábban. Na de mit érdemes tudni róluk, mi különbözteti meg őket rokonnépükről, a bunyevácokról? Hogyan ünneplik a farsangot, milyen különleges események, népszokások határozzák meg ezt az időszakot?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?