Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.17. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.17. szombat

agrarszektor.hu
A ködfoltok feloszlanak, de északnyugat felől hidegfront érkezik, így a kezdeti fátyolfelhős, napos időt követően vastagszik a felhőzet, a nap folyamán átmenetileg beborul az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.02.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.02.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.02.17.) napon.

2024.02.17. szombat: A ködfoltok feloszlanak, de északnyugat felől hidegfront érkezik, így a kezdeti fátyolfelhős, napos időt követően vastagszik a felhőzet, a nap folyamán átmenetileg beborul az ég. Északnyugatról délkelet felé többnyire gyenge esőt okozó keskeny csapadéksáv vonul végig, amely mögött délután gyorsan szakadozik, csökken a felhőzet. Kevés helyen megélénkül a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.
Késő estére általában 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge, széteső hidegfront érkezik, így az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.02.18 vasárnap: A pára- és ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de főleg egy összeáramlási zónában - nagyjából a Miskolc-Szeged vonal széles sávjában - lehetnek erősebben felhős körzetek is, helyenként záporral. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, a középső országrészben viszont gyenge marad a légmozgás. Kora délután 8, 14 fokot mérhetünk, északkeleten lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Óriási változás jöhet Európában: egyre több ilyen hús lesz a boltokban a jövőben?

Halhatatlan GMO-mentes marhahús lehet az alapja az új, gyorsabban és könnyebben növeszthető izraeli műhúsnak. Két brit cég pedig laborhúsból csinált meg egy legendás angol fogást, hogy a laborban nőtt húst reklámozzák.

Feketelistára kerültek ezek a magyar húsok: több ország is kitiltotta őket

Számtalan harmadik ország vezetett be korlátozó intézkedéseket a magyar baromfira, illetve baromfitermékekre azóta, hogy 2020 januárjában megjelent a madárinfluenza Magyarországon. Hiába telt el négy év, a járvány nem tűnt el hazánkból, a vírust a mai napig számtalan telepen azonosították már, és csak 2023 novembere óta több mint 1,5 millió állatot öltek le itthon. A Magyarországgal szemben hozott korlátozások mindaddig érvényben vannak, amíg az adott harmadik ország nem jelzi ennek ellenkezőjét.

Kik nyerhetnek az új vidékfejlesztési pályázatokon? - Megtudhatja az Agrárium Konferencián

Hogyan nyújthatnak be sikeres pályázatokat az agrárium szereplői az idén megjelenő új agrár- és vidékfejlesztési kiírásokra? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrárium 2024 Konferenciának, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A tavasz kiemelkedő agráreseményének számító rendezvény napirendre tűzi az agrárvállalkozások eredményes gazdálkodását befolyásoló legjelentősebb támogatási, szabályozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tényleg kitanulják a halak a trükkjeinket? Felfedte a legjobb horgászcsalik titkát a magyar világbajnok

Nagyjából az inflációt követte le a napi horgászcikkek drágulása Magyarországon az utóbbi évben, a botok, orsók ára viszont csak minimális mértékben emelkedett, ám a nagy gyártók értékesebb eszközeinél még idén jöhet egy nagyobb árkorrekció - többek között erről beszélgettünk Bosánszky Péterrel és Hipszki Róberttel. A szövetségi kapitány és a regnáló világbajnok pergetőhorgász egy viszonylag telített piacon indította el nagy tervekkel a saját webáruházát. Ennek kapcsán szót ejtettünk arról, mekkora veszélyt jelent a hazai horgászboltokra a mostanában egyre agresszívebben reklámozó kínai webshop, de elárulták azt is, mekkora haszonnal lehet ma itthon horgászcikkekkel üzletelni. Lerántották a leplet néhány pecás hiedelemről - például, hogy a halak idővel "megtanulják-e", mivel akarják kifogni őket. Az évek alatt számos világbajnoki sikert begyűjtő horgászokat az éghajlatváltozás egyre súlyosabb hatásairól, és a hamarosan élesedő horgász applikációról is kérdeztük. Páros interjú.

Kritikus a helyzet ezeken a vidéki településeken: jön a belvíz, védekezni kell!

Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának következtében komoly károkat okozott a belvíz az utóbbi pár hónapban. Voltak olyan térségek az országban, ahol az éves csapadékátlag duplája leesett. A belvíz sok helyen elöntötte a vetéseket, réteket is. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) lapunk megkeresésére azt mondta, hogy félrevezető lehet az elmúlt néhány év viszonylatában vizsgálni a jelenlegi belvíz-helyzetet, mondván az idei évben ezidáig tapasztalt belvízi elöntés még átlagosnak sem nevezhető. A főigazgatóság szerint sokat segithetne a helyzet kezelése érdekében, ha a helyi szintű önkormányzatok és gazdálkodók is összefognának.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?