Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.23. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.23. péntek

agrarszektor.hu
Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen - főként az északi országrészben - kisebb esővel, záporesővel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.02.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.02.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.02.23.) napon.

2024.02.23. péntek: Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen - főként az északi országrészben - kisebb esővel, záporesővel. Időszakosan elvékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, és helyenként a nap is előbukkanhat. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.02.24 szombat: A Dunától keletre döntően erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, a Dunántúlon tovább vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, általában szűrt napsütésre számíthatunk. Nappal inkább a Dunától keletre valószínű szórványosan eső, zápor, esetleg zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

Friss híreink:

Véget ér egy korszak: óriási változás jön a magyar földeken

Fel kell készülni arra, hogy sokkal gyakrabban és akár egyre többféle kártevő fog kihívást okozni a jövőben a magyar termelőknek, ráadásul jóval kevesebb klasszikus értelemben vett könnyen használható növényvédőszer lesz a piacon - közölte az Agrárszektorral Posta Donát, a Porfolio Csoport 2023-as Év agrárinnováció díjának nyertese, a SMAPPLAB Kft. egyik alapítója. Hozzátette, mindezek következtében nagy ütemben jelennek meg más jellegű biológiai szerek, mint új megoldások a piacon, ugyanakkor az is elmondható, hogy a bőesztendők esetén kevésbé vannak rákényszerülve az újításra a szereplők, ám amikor szűkülnek az árrések, akkor fontosabbá válik a költségek optimalizálása. Kiemelte, most ugyan a kártevők állnak nyerésre, de a SMAPPLAB azért jött létre, hogy segítse a megfigyelésüket, az előrejelzésüket, illetve az ezen alapuló döntéstámogatást a gazdák számára.

Megszólalt a növénytermesztő: ez az év nehezebb lesz, mint az előző kettő

2024. februárjában csak azt tudom mondani, hogy ez az idei év sokkal nehezebb lesz, mint az előző kettő - mondta Tóth Emil, a Sárrét Kft. ügyvezetője az Agrárszektornak. A Fejér vármegyei gazdaság, illetve a köréje szerveződő cégcsoport vezetője nyerte el az Év növénytermelője díjat az Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember szerint a jelenlegi tervezhetetlen helyzetben arra sincs esély, hogy a növénytermesztők legalább nullára kihozzák a mérlegüket. Tóth Emil úgy látja, hogy amíg nem kezdenek el emelkedni a terményárak, az uniós támogatás lenne a gazdák számára az egyetlen megoldás.

Terem-e idén haszon a növénytermelésben? - Megtudhatja az Agrárium Konferencián

Folytatódik a lejtmenet a terménypiacokon vagy az idén újra áremelkedésre számíthatnak a szántóföldi növénytermelők? - ez lesz az egyik kiemelt szakmai témája az idei Agrárium Konferenciának, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az eseményen szó lesz a mezőgazdasági inputpiacokon várható idei legfontosabb változásokról és trendekről is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óriási veszélyben a magyarok kedvenc síterepei: ezt már nem lehet visszafordítani

Aki ébren volt februárban, az biztosan észrevette, hogy még a szokásosnál is enyhébb volt a hónap, sorra dőltek meg a melegrekordok nem csak hazánkban, egész Európában. Ez nem csak a szervezetünket, a természet megszokott rendjét, de gazdaságot is befolyásolja, például az alpesi síterepek életét az oda érkező turisták által. Cikkünkben szakértők, turisztikai szakemberek segítségével körüljárjuk a globális felmelegedés jelenségét, hatásait, a megoldási lehetőségeket, de szóba kerülnek az hegyvidéki ingatlanok, és a magyar hüttemunkások lehetőségeire is kitérünk. 

Filléres magyar egytálételek hétköznapokra: így lakik jól olcsón az egész család

Lassan, de biztosan mérséklődik az infláció, azonban ez messze nem jelenti azt, hogy az élelmiszerek visszanyerik a válság előtti árukat, sőt, a drágulás bizonyos termékkategóriák esetében továbbra is folytatódik – mindez egyre jobban megviseli a magyar családok pénztárcáját, hiszen az átlagember fizetése sajnos képtelen követni az élelmiszerinfláció brutális mértékét. Na de mégis, hogyan védhetjük ki a horrorinflációt, milyen alapanyagokból főzzünk, ha spórolni akarunk? Milyen alapanyagok drágultak tovább, mi lett olcsóbb?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?